mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Albumrelease Wessel zingt Zeeuws #Goes

Een reactie plaatsen

Op donderdag 16 maart brengt Peter Wessel zijn eerste volledig Zeeuwse album uit. Het album bevat 15 liedjes die hij zingt in het dialect van Goes, de stad waar hij woont. Hij doet dat op een bijzondere manier door gedurende veertien dagen lang elke dag een nummer te releasen via zijn website.

wessel-zingt-zeeuws

Foto: Hans Colijn

Het album is geheel door hemzelf geproduceerd en grotendeels ook door hemzelf ingespeeld. Diverse bevriende muzikanten spelen mee op een aantal liedjes. Dat heeft geresulteerd in een zeer rijk gevarieerd album. Naast Peters zang en gitaar zijn ook backing vocals, viool, accordeon, saxofoon, dobro, gitaar, drums en bas te horen.

De inspiratie voor zijn werk haalt Peter uit zijn directe omgeving. Soms kleine breekbare liedjes, soms wat steviger aangezette popmuziek.  Misschien moeten we het maar Zeeuwse Kleinkunst noemen! Het is in ieder geval geen snoeiharde dansmuziek maar luistermuziek.

Altied wat te doe

Het allereerste liedje dat Peter in het Zeeuws uitbracht is: Altied wat te doe, een loflied op zijn stadje Goes. Het liedje Waer dat Peter vorig jaar instuurde naar de Zeeuwse Top Veertig wordt vaak gedraaid op Omroep Zeeland. Peter is al actief in de popmuziek vanaf de jaren zestig en hij was gitarist in heel wat bands.

Live speelt Peter samen met  Ad Osté en Rob van Akkeren. Dit trio vormt de harde kern van Wessel & Co. Bij de optredens voegen zich soms violiste Marieke Brokamp en/of accordeonist Monty van Belzen.

Meer info: http://www.wesselzingtzeeuws.net

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s