mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Aanleg Sprenckpark van start tijdens NLdoet #Middelburg

Een reactie plaatsen

Het begin is gemaakt met de aanleg van het Sprenckpark! Afgelopen tijd is het grondwerk gedaan en op vrijdag 10 en woensdag 22 maart worden de eerste fruitbomen geplant. Er is gekozen voor oude Zeeuwse rassen die op deze manier behouden blijven en het goed doen op de zilte bodem. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze klus. Dit gebeurt onder leiding van Stichting Landschapsbeheer Zeeland. Voor NLdoet op vrijdag 10 maart kan men zich aanmelden via www.nldoet.nl. Op de Boomfeestdag op 22 maart kan men ook de handen uit de mouwen komen steken. Meld je hiervoor aan via Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ): 0113-230936 of info@landschapsbeheerzeeland.nl. Ook is het mogelijk om een boom te sponseren. Meer info via Sylvia Tuinder van SLZ.

park-middelburg-1

Sprenckpark

Het park is gelegen naast Ter Veste. Een mooie plek in de wijk Klarenbeek. Door de boomgaard komt een verhard rolstoelvriendelijk schelpenpad zodat het voor een ieder mogelijk is om door de boomgaard te lopen of rijden. Het park heeft een openbare bestemming en is vrij toegankelijk voor buurtbewoners en passanten. Ook blijven de huidige gebruikers van de grond (de schapen en koeien) in het park.

park-middelburg-2

Het oorspronkelijke plan, van twee poelen in het park, bleek helaas niet haalbaar. Wel wordt er nog gekeken of een natuurlijke vijver tot de mogelijkheden behoord. Het Sprenckpark wordt een plaats om elkaar te ontmoeten, een fijne groene plek waar iedereen kan genieten van de vruchten en kruiden die er groeien en de dieren die er leven. Een mooi initiatief waar nog ruim in geparticipeerd kan worden. Bijvoorbeeld door scholen en bewoners uit de buurt.

park-middelburg-3

Nog meer NLdoet

Ook tijdens NLdoet op vrijdag 10 maart gaan bewoners aan de slag met het maken van een bijenhotel in Yerseke. Dit doen zij samen met de plaatselijke school en bewoners van zorgcentrum Moerzicht. Dit is in de nieuwe boomgaard ‘t Of van Iese. Zij starten om 11.00 uur. Iedereen is welkom! Als voorbereiding op de opening van ommetje ’t Zand Stromenwijk in Middelburg gaan bewoners gezellig bloembollen planten. Zij verzamelen hiervoor om 10.30 uur in Getij te Middelburg.

Verder wordt onder het motto ‘Moezen op Zeeduin’, gewerkt op deze buitenplaats aan de Dunoweg bij Oostkapelle aan de aanleg en de in gebruik neming van een moestuin. Dit is op zaterdag 11 maart, om 9.00 uur !

Voor details en aanmelden: www.nldoet.nl  

In heel Zeeland ondersteunt SLZ in totaal 7 NLdoet activiteiten.

landschapsbeheer zeeland logo

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s