mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Iepen vervangen populieren langs fietsroute Sloedam-Arnemuiden

Een reactie plaatsen

Om de veiligheid van fietsers en automobilisten te verbeteren, legt de Provincie in het najaar van 2017 nieuwe fietspaden aan langs de Langeweg tussen Arnemuiden en het monument Sloedam. Ook de hoofdrijbaan krijgt dan een metamorfose. Vooruitlopend op de werkzaamheden worden de oude populieren langs de Langeweg binnenkort gekapt. Dat gebeurt voor de start van het broedseizoen.

populieren_langeweg.jpg

De populieren langs de Langeweg zijn behoorlijk op leeftijd. Er vallen geregeld takken af, wat de veiligheid van fietsers en automobilisten in gevaar kan brengen. Bovendien staan de bomen in de weg bij de aanleg van de fietspaden. De Langeweg blijft niet lang boomloos. In het najaar komt aan de andere kant van de weg een rij iepen te staan. Bijzonder: er wordt een cultivar geplant die bestand is tegen iepziekte. Zo levert de Provincie een bijdrage aan het behoud van de iep in het Zeeuwse landschap.

Veilige fietsroute langs Langeweg

De huidige fietspaden langs de weg zijn in slechte staat. Ze zijn bovendien erg smal en daardoor kan er bij gladheid niet gestrooid worden. Het gevolg is dat (brom-)fietsers in de winter regelmatig over de hoofdrijbaan rijden. Dat leidt tot gevaarlijke situaties. Gedeputeerde Harry van der Maas is blij dat de fietspaden dit najaar fors breder worden: “Elk ongeluk is er een te veel. Daarom investeren we als Provincie in verkeersveiligheid. Met deze simpele maar effectieve maatregel zal de veiligheid van fietsers en brommers flink verbeteren.”

Niet alleen de fietspaden krijgen een metamorfose; ook de hoofdrijbaan wordt aangepakt. Omdat er relatief weinig verkeer rijdt over de Langeweg (tussen Arnemuiden en monument Sloedam), krijgt de route de functie van erftoegangsweg. Op dergelijke wegen geldt een maximumsnelheid van 60 km/uur. De weg wordt smaller en er komen plateaus om de gewenste snelheid af te dwingen. De route tussen Arnemuiden en Sloedam wordt daarmee een stuk veiliger, terwijl de impact op het landschap beperkt blijft.

provincie zeeland logo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s