mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

De Passievrucht nieuwe productie van het Middelburgs Theater

Een reactie plaatsen

De Passievrucht, toneelstuk (zonder pauze) naar de gelijknamige roman van Karel Glastra van Loon in een bewerking van Ignace Cornelissen.

Het gaat over relaties. Over de liefde. Over de zoektocht naar de waarheid. Over emoties die alles overspoelen. De Passievrucht is de nieuwe productie van het Middelburgs Theater. Over een vader die geen vader is, een kind zonder ouders en een vrouw met een kinderwens.

passie-1
De Passievrucht voert het publiek mee langs levensvragen en de mistgebieden die ze omgeven. Regisseur Anke Tanihatu weet nog dat ze het oorspronkelijke boek van Karel Glastra van Loon las. ,,Ik was dagenlang van de kaart”. En vanaf het moment dat er een toneelbewerking was van De Passievrucht, wist ze dat ze het verhaal wilde vertellen.

Vanaf de eerste repetitie in het theater sloot vriend/acteur/regisseur Bram Kwekkeboom aan. Voor wat coaching en adviezen. Maar Bram ging nooit meer weg. ,,Wij bleken elkaar geweldig aan te vullen”, zegt Anke Tanihatu. ,,We zitten elkaar niet in de weg”.

En zo kregen de spelers van het Middelburgs Theater een onverwacht cadeau. Regie op de vierkante millimeter. Kwekkeboom predikt de passie, de diepgang. Bij elke tekst de vraag: waarom zeg je zoiets. Dát, in combinatie met het gevoel, ervaring en beelden van Anke Tanihatu maakt De Passievrucht op voorhand al tot een bijzondere productie.

Voor de spelers – Ginny Verhage, Ellen Jongejan, Izaak Wondergem en de piepjonge Nick Havermans – was het pittig om met de hete adem in de nek van het duo Tanihatu/Kwekkeboom telkens weer met de billen bloot te moeten. Het leidde tot een hecht ”bondje” onderling. ,,Kom niet aan mijn spelers, dan kom je aan mij”, zegt Tanihatu enkele weken voor de première.

In de aanloop naar de reeks voorstellingen van De Passievrucht, werden de acteurs gedwongen hun grenzen te ontdekken. Die zoektocht was zo nu en dan emotioneel. Daarom wil ze een veilige omgeving voor haar spelers. Alleen dan kan het beste naar boven komen.

Waarom je De Passievrucht moet zien? Omdat iedereen zich ooit afvraagt of-ie het kind is van zijn ouders. Omdat relaties soms op de proef worden gesteld. Omdat de liefde altijd overwint. ,,Daarom dus”, zegt Anke Tanihatu.

passie-2
Regie: Anke Tanihatu

Tekstcoach: Bram Kwekkeboom

Rolverdeling: Armin   – Izaak Wondergem                                  Bo        – Nick Havermans                                      Ellen         – Ginny Verhage                                      Monica – Ellen Jongejan

Regie-/productieassistent: Larissa de Keijzer

Decor: Gerard van der Bliek en Frans Hennekam                   Fotografie: Escha Tanihatu

Vormgeving drukwerk/trailer: The Hoekman Brothers                    Muziek: Danny Vera

Speeldata:
Zaterdag 18 maart 2017 (première) – 20.00 uur
Zondag 19 maart 2017 – 14.30 uur
Vrijdag 24 maart 2017 – 20.00 uur
Zaterdag 25 maart – 20.00 uur
Vrijdag 31 maart 2017 – 20.00 uur
Zaterdag 1 april 2017 – 20.00 uur
Vrijdag 7 april 2017 – 20.00 uur
Zaterdag 8 april 2017 – 20.00 uur
Zondag 9 april 2017 – 14.30 uur
Zaterdag 15 april 2017 – 20.00 uur

Kaartverkoop: http://www.middelburgsminitheater.nl

Kaarten à €11,50 ook verkrijgbaar bij De Drvkkery in Middelburg en Boekhandel ’t Spui in Vlissingen.
mini-theater-zaal

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s