mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Norovirus bij Emergis verslavingszorg #Kloetinge

Een reactie plaatsen

Op de afdeling verslavingszorg van Emergis is het norovirus aangetroffen. De kliniek neemt ieder geval tot en met 6 maart extra maatregelen.

De besmetting leek zich in eerste instantie te beperken tot twee cliënten, later vier. Vanaf de eerste besmetting zijn er hygiënemaatregelen genomen volgens afspraak met GGD Zeeland. Deze afgelopen week bleek dat er ook cliënten van deeltijd- en ambulante behandelingen ziek thuis zijn met dezelfde symptomen. Om alle risico’s op verdere verspreiding en besmetting te voorkomen zijn er nogmaals verschillende maatregelen genomen. Een tijdelijke opnamestop op de betreffende afdeling tot en met in ieder geval maandag 6 maart is er hier één van. Ook houden de maatregelen in dat er onder meer geen bezoek op de afdeling mag en ambulante cliënten tijdelijk een telefonisch consult krijgen, of anders gezien worden in een alternatieve werkruimte. Qua hygiënemaatregelen maken besmette cliënten gebruik van een apart toilet, medewerkers en cliënten wassen de handen extra vaak en maken gebruik van handalcohol. Cliënten zijn ingelicht en hebben instructies gekregen.

Maandag 6 maart wordt de situatie opnieuw bekeken en bepaald of de afdeling weer open kan.

Het norovirus is een (onschuldig) virus dat een infectie in het maagdarmkanaal veroorzaakt. Het norovirus is erg besmettelijk, wat betekent dat in korte tijd veel mensen ziek kunnen worden. De meest voorkomende klachten zijn diarree en braken. Alle klachten verdwijnen over het algemeen na een paar dagen vanzelf. Bij oudere mensen kunnen de klachten tot een week aanhouden.

emergis gebouw

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s