mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Eerste baby geboren in nieuwe OK complex Goes #ADRZ

Een reactie plaatsen

Goes, 23 feburari 2017 – Deze week kwam het startsein voor het gloednieuwe OK-complex in het ADRZ Goes. Dat betekent dat alle operaties bij het ADRZ in Goes vanaf nu plaatsvinden in het nieuwe complex.

Inmiddels kwamen de eerste twee babies ter wereld via een sectio (keizersnede).

Foto’s: Tigo Rombouts is de allereerste baby die op de nieuwe OK in Goes geboren werd. Zowel moeder als kind maken het uitstekend!

Het nieuwe complex omvat zes operatiekamers, een aantal opslagruimten, een recreatieruimte en een kantoor. In de verbouwde, bestaande vleugel zijn verkoeverkamers, kleedkamers en ruimte voor opslag van Apparatuur.

Bij het ontwerp van het nieuwe complex stond veiligheid steeds voorop. Dat zie je onder meer terug in alle operatiekamers, die precies op eenzelfde manier zijn ingericht, met dezelfde looplijnen en dezelfde logische indeling.

Het nieuwe OK-complex vloeit voort uit een samenwerking tussen het ADRZ en Siemens Healthineers. Hierin voorziet Siemens het ziekenhuis de komende jaren van de nieuwste medische apparatuur. Voor het nieuwe OK-complex is voor een vergelijkbare constructie gekozen als voor het Centrum voor Nucleaire Geneeskunde waar Siemens ook bij betrokken is: Siemens wordt eigenaar van het OK-complex en het ADRZ huurt de ruimtes en apparatuur. Zo kan het ziekenhuis steeds blijven vernieuwen zonder ingrijpende investeringen te doen.

admiraalDeRuyterLogo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s