mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Provincie Zeeland ondertekent Kustpact

Een reactie plaatsen

Gedeputeerde Carla Schönknecht heeft op 21 februari 20117 namens GS in Den Haag het nieuwe Kustpact ondertekent. Hierin zijn in samenwerking met minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) definitieve afspraken gemaakt over nieuwe recreatieve bebouwing aan de Nederlandse kust.  In totaal hebben 60 partijen waaronder provincies, kustgemeenten, natuurorganisaties en de recreatiesector het nieuwe Kustpact getekend.

 

Gedeputeerde Schönknecht: “Het Kustpact vraagt om een uitwerking per provincie. In Zeeland hebben we dit samen met onze partners al gedaan. Onze Zeeuwse visie sluit daarmee naadloos aan op het Kustpact. Zeeland loopt dus voorop en daar mogen we best trots op zijn!”

zeeuwse-kust_1

Kustpact

Een mooie Nederlandse kust met de mogelijkheden om te genieten van de rust en ruimte, of juist gebruik te maken van verschillende recreatiemogelijkheden. Of allebei. Dat is de kern van het nieuwe Kustpact. In het pact is, net als in de concept Kustvisie, een zonering afgesproken. Die zonering, waar betrokken partijen invulling aan gaan geven, geeft duidelijkheid over in welke delen van de kustzone geen nieuwe recreatieve bebouwing is toegestaan en in welke delen wel, en onder welke voorwaarden.

Minister Schultz: “Ik ben blij dat, na de afstemming van het voorlopige pact, de bestuurders nu ook het mandaat hebben gekregen van hun achterban voor de afspraken in het Kustpact. Een pact om onze mooi kust te beschermen, maar tegelijkertijd niet op slot te zetten. Een pact met gezamenlijke waarden, waarin we recht doen aan de beleving van zoveel mogelijk mensen.”

Partijen die het pact hebben getekend zijn de provincies, gemeenten en waterschappen in Zuid-Holland, Noord-Holland, Zeeland en Fryslân samen met Natuurmonumenten en Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland (namens de Coalitie Bescherm de Kust), de recreatiesector als ook de drinkwaterbedrijven, ANWB, RECRON, KHN, HISWA, StrandNederland, NBTC en Staatsbosbeheer. Eind oktober was het voorlopige Kustpact rond, waarna de besturen het aan hun achterban hebben voorgelegd. Door enkele aanpassingen in het voorlopige Kustpact tekent nu ook de recreatiesector mee.

Zeeuwse Kustvisie

Provincie Zeeland heeft samen met de Noordzeekustgemeenten, natuur- en milieuorganisaties, toeristische belangenorganisaties, ZLTO, Rijkswaterstaat en het waterschap een concept Zeeuwse kustvisie opgesteld. In de gezamenlijke visie staat hoe we de kust de komende jaren willen beschermen en welke ontwikkelingen er wenselijk zijn. De concept visie wordt op dit moment met de achterban besproken.

provincie zeeland logo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s