mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Doe mee aan de Fotowedstrijd “Art. 1 in beeld” en maak de mooiste fotoserie van je leven

Een reactie plaatsen

Waar denk je aan als je zegt dat iedereen in wezen gelijkwaardig is? En hoe breng je dat in je eigen omgeving in beeld? Dat is de opdracht bij de fotowedstrijd “Art. 1 in beeld“.

bevrijdingsfestival

Met Artikel 1 van de Rechten van de Mens is wereldwijd de gelijke behandeling van mensen vastgelegd; ‘Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren’. Dat lijkt vanzelfsprekend,  maar is het niet.

Dit ‘eerste mensenrecht’ wordt vaak geschonden. In ons land worden mensenrechten goed beschermd. Maar inzet voor Artikel 1 blijft nodig. Kwesties als etnisch profileren en de zwartepietendiscussie, gelijkheid op de arbeidsmarkt, Trumps inreisverbod en LHBT-emancipatie  zijn – in deze veranderende wereld – meer dan actueel.

Met de fotowedstrijd “Art. 1 in beeld” wordt iedereen in Zeeland, jong en oud, (amateur-) fotografen uitgedaagd dit eerste mensenrecht in je eigen omgeving in beeld vast te leggen, in een serie van vier foto’s (alle 4 alleen staand of alleen liggend).

Foto’s kunnen digitaal worden ingezonden tot 20 april 2017, 17:00 uur. Mail naar Jenny van Kampen; fotowedstrijd@dezb.nl. Het reglement van de fotowedstrijd “Art. 1 in beeld” is te vinden op de website.

4 en 5 mei MNM neutraal

Een deskundige jury maakt een selectie die op 5 mei tijdens het Bevrijdingsfestival in Vlissingen geëxposeerd wordt voor het grote publiek. Het publiek en een deskundige jury kiest daar vervolgens welke foto’s worden opgenomen in de tentoonstelling “Art. 1 in beeld“ in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland vanaf 18 mei. Daarna reist de tentoonstelling door Zeeland.

Meer informatie over Artikel 1 van de Mensenrechten vind je op https://www.mensenrechten.nl. Heb je vragen, stel ze aan Jenny van Kampen van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, fotowedstrijd@dezb.nl of 0118 654165.

logo-diversen-fotowedstrijd

“Art. 1 in beeld” is een samenwerkingsproject van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Switch, Bevrijdingsfestival Zeeland/Cultuurwerf Zeeland en Amnesty International. Het fotoproject maakt deel uit van Four Freedoms door het jaar heen en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland.

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s