mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Tiende open tuinen weekend #Veere in juni 2017

Een reactie plaatsen

Zaterdag 10 juni (11.00-17.00 uur) en zondag 11 juni (13.00-17.00 uur) 2017

Feest in Veere! Voor de tiende keer stellen diverse particuliere tuineigenaren hun ‘Zeeuwse hofjes’ open voor publiek tijdens het Veerse Open Tuinen Weekend op 10 en 11 juni. Ter gelegenheid van het jubileum is een record aantal tuinen te bezoeken. Daaronder tien ‘gouden oude’ maar ook een groot aantal nog nooit eerder opengestelde privétuinen. Van ommuurde binnenplaats tot landelijk vergezicht: iedere tuin heeft zijn eigen karakter. De opbrengst van de entreegelden komt geheel ten goede aan de restauratie en het onderhoud van de Kleine Kerk in Veere. De kerk is tijdens het tuinenweekend gratis geopend, zodat bezoekers de prachtige, soms nog 17e-eeuwse inrichting kunnen bewonderen.

tuin-veere-1

Feestelijk jubileum programma

Stadsbeiaardier David van der Vlies luidt het weekend feestelijk in met een concert van bloemenmelodieën op het carillon van het oude Stadhuis van Veere. Het is het startsein voor diverse extra activiteiten die in en om de deelnemende tuinen worden georganiseerd. Er is een speciale luistertuin en ook kunt u genieten van kunst, verkoop van brocante, creatieve demonstraties en home made lekkernijen. In de kerk is een tentoonstelling van foto’s, gemaakt door deelnemers aan de jubileum tuinfotowedstrijd. Stem mee voor de publieksprijs!

 veere 2

Pittoreske route

De route langs de tuinen leidt via monumentale stadssteegjes naar het landelijke buitengebied. Overal treft u stokrozen op uw pad. Het grootste deel van de tuinenroute, met name in de stadskern, is te voet af te leggen. Het buitengebied bereikt u gemakkelijk per fiets. Wandelliefhebbers hebben de mogelijkheid aan te sluiten op de rondgang over de historische stadswallen en/of de wandelroute door het natuurrijke Veerse krekengebied. Ook leuk: combineer uw bezoek met een vaartochtje over het Veerse meer, beklim de toren van de Grote Kerk met weids uitzicht over de omgeving of verdiep u in de historie van het stadje in Museum Veere.

tuin-veere-2

Toegang

Entrée per tuin Є 2,-. Passe-partout voor alle tuinen Є 10,- (jubileumprijs). Zowel een losse entreekaart als een passe-partout koopt u in één van de deelnemende tuinen of in de kerk. Het officiële startpunt is de Kleine Kerk, Kapellestraat 27, 4351 AL Veere. Kijk voor actuele informatie over parkeren, de deelnemende tuinen en het jubileumprogramma op www.veere-stad.nl en volg ook http://www.facebook.com/opentuinenveere.

 

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s