mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Zeer grote partij grondstoffen voor xtc-lab gevonden #Rilland

Een reactie plaatsen

Donderdagmiddag (9 februari) is op een parkeerterrein aan de Bathseweg in een trailer van een vrachtwagen een zeer grote partij grondstoffen gevonden voor een xtc-laboratorium.

rilland-xtc-lab

De vondst werd rond kwart over vier op genoemde middag gedaan. Een opsporingsambtenaar van de gemeente Reimerswaal meldde bij de politie dat een vrachtwagen al enige tijd op de parkeerplaats stond, onzichtbaar vanaf de weg. Het terrein is een gemeentelijke parkeerplaats voor vrachtwagens. Al snel bleek dat het om een zeer grote partij grondstoffen voor een xtc-lab ging. De vrachtwagen en trailer diende vermoedelijk als opslagplaats voor een xtc-laboratorium.

Monsters

De politie is een onderzoek gestart naar de herkomst van de materialen en de vrachtwagen met een Nederlands kenteken. Zo zijn donderdagavond eerst monsters genomen van de grondstoffen. In de trailer zaten ruim honderd flessen met waterstofgas. Deze flessen moeten van diefstal afkomstig zijn, want particulieren mogen ze niet kopen. Verder 15.000 kilogram caustic soda en 3.000 liter hulpstoffen, zoals methylamine, aceton en dicloormethaan. Deze materialen zijn in beslag genomen en door een speciaal bergingsberdrijf afgevoerd. Verder is de vrachtauto met trailer voor verder onderzoek weggesleept. De brandweer assisteerde de politie bij het bergen van de materialen en de vrachtwagen.

Productie

De handelswaarde van de grondstoffen wordt door een regionaal coördinator van de politie op enkele honderdduizenden euro’s geschat. Maar met de ontdekking is verhinderd dat voor een vele malen groter bedrag drugs zijn gemaakt. Verder is de schatting dat met deze grondstoffen in een xtc-laboratorium ongeveer één miljard xtc-pillen gemaakt hadden kunnen worden.

Weet jij meer over deze grondstoffen of de vrachtwagen?

De politie is op zoek naar mensen, die meer over dit incident weten. Heb jij tips of meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844, Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006, of liever anoniem: 0800-7000.

Politie.NL

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s