mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

18 februari actie voor het Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico

Een reactie plaatsen

Afgelopen maanden zijn in Zeeland duizenden steunbetuigingen deur aan deur opgehaald voor een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico. Tijdens die gesprekken bleek dat telkens meer mensen moeite hebben om het eigen risico te betalen. Veel zorgverleners zijn de bureaucratie van zorgverzekeraars helemaal zat. Geld voor zorg moet naar zorg en niet naar geldverslindende zorgverzekeraars.

Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico

Daarom is er in Nederland een nieuw initiatief ontstaan, een actiecomité dat strijd voor een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico. Gesteund door mensen uit de zorg, ouderenbonden, vakbonden en politiek en meer dan 240.000 mensen uit heel het land. Ook in Middelburg is een actiecomité ontstaan. Wij willen de marktwerking in de zorg aan pakken. Daarbij hebben we uw hulp nodig! Hoe meer mensen dit idee steunen, hoe sterker we staan.

Armoedebeleid Walcheren

Raadslid voor de SP, Petroesjka Sterk: Wij hebben onlangs aan de gemeenteraad gevraagd om het probleem van het eigen risico voor mensen op Walcheren op te lossen via het armoedebeleid omdat we weten uit de evaluatie Armoedebeleid dat dit het grootste obstakel is voor mensen die op of onder het bestaansminimum zitten. Hoewel een meerderheid dit in principe een sympathiek voorstel vond, wilde men dat Den Haag dit op zou lossen, zij hebben dit immers veroorzaakt.”

15 maart zijn er landelijke verkiezingen. Laat je stem horen tijdens de grote manifestatie op 18 februari in Den Haag. Zodat de landelijke politiek jouw zorg serieus neemt.

Vanuit Vlissingen, Middelburg en Goes vertrekken bussen. Voor €5,- per persoon reis je mee. Aanmelden kan via: nationaalzorgfonds.nl/busvervoer of telefonisch via: 0118-217720

nationaal-zorgfonds

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s