mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Project ‘Camera in Beeld’ gestart in #Veere

Een reactie plaatsen

Op dinsdag 7 februari zijn de agenten van het cluster Veere, binnen het politieteam Walcheren, de wijk ingegaan om ondernemers in de Gemeente Veere uitleg te geven over het (landelijk) project ‘Camera in Beeld’.

camera

Het project ‘Camera in Beeld’ is vooral opsporingsgericht en kan bijdragen aan een veiliger buurt. Ondernemers, maar ook steeds meer particulieren, gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun eigendommen. De politie op haar beurt maakt regelmatig gebruik van camerabeelden voor opsporingsdoeleinden. Om te weten waar in de gemeente camera’s geïnstalleerd zijn en wat die camera’s waarnemen heeft de politie een databank (‘Camera in Beeld’) ingesteld. Door deze databank kan de politie sneller zien waar zich camera’s bevinden in de buurt waar zich een misdrijf (bijvoorbeeld een inbraak) heeft afgespeeld. Op die manier komen we er sneller achter of er camerabeelden zijn gemaakt van de dader van een misdrijf. De pakkans wordt hierdoor vele malen groter.

Registreren

De bedoeling van de agenten was om zoveel mogelijk ondernemers, die in het bezit zijn van camera’s, te vragen om zich te registreren bij het project en zo bij te dragen aan een veiliger buurt. Dit hoeft natuurlijk niet alleen voor ondernemers te gelden, particulieren kunnen zich ook bij het project aansluiten. Kijk voor meer informatie en wat je precies moet doen om je te registreren op: www.politie.nl/themas/camera-in-beeld.html

Tijdens hun rondje door de wijk hebben de agenten al veel toezeggingen gekregen van ondernemers die hun camera’s gaan registreren in de databank, ze waren zeer positief over zowel het project als de uitleg door de agenten.

politie logo

Politie.NL

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s