mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Onderhoud aan Sloebrug in #Vlissingen

Een reactie plaatsen

De Provincie Zeeland voert vanaf vrijdag 17 februari tot en met zaterdag 1 april 2017 werkzaamheden uit aan de Sloebrug in Vlissingen. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente Vlissingen: de eigenaar van de brug. In deze periode heeft het wegverkeer beschikking over één in plaats van twee rijstroken in beide richtingen. Voetgangers en fietsers worden in deze periode omgeleid via de Draaibrug Souburg en de Keersluisbrug. Deze wegomleiding staat met borden aangegeven.

sloebrug

Scheepvaart

Voor de scheepvaart is de hoogte van de brug om eronderdoor te varen in deze periode beperkt tot vijf meter. Schepen die breder zijn dan 11,4 meter kunnen de brug niet passeren. Tussen 6.00 uur en 18.00 uur is het niet mogelijk voor de scheepvaart om de brug te passeren. Met uitzondering van de zondagen, dan kunnen schepen wel onderdoor de brug varen met de aangegeven beperkte doorvaar afmetingen.

Werkzaamheden

Na de Arneverkeersbrug, de Draaibrug Souburg, de Keersluisbrug en de Schroebrug is nu de Sloebrug aan de beurt voor onderhoudswerkzaamheden. De bovenbouw van de Sloebrug wordt ontdaan van oude verflagen en daarna opnieuw geconserveerd. In tegenstelling tot eerdere werkzaamheden aan bruggen gebeurt dat terwijl de brug op zijn plaats blijft. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat de gehele brug in de steigers wordt gezet en compleet stofvrij wordt ingepakt. De brug is tijdens de werkzaamheden neer.

provincie zeeland logo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s