mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Zeeuwen fietsen 20 maal de wereld rond

Een reactie plaatsen

Fietsen Scoort stimuleert werknemers de auto te laten staan en met de fiets naar het werk te gaan. De landelijke fietscampagne vindt zijn oorsprong in Zeeland. Deze ‘Zeeuwse roots’ zijn terug te zien in de resultaten. Van alle provincies werden in Zeeland vorig jaar de meeste woon-werk kilometers voor Fietsen Scoort gefietst.

fietsen scoort winnaar 1

Vaker de fiets pakken is goed voor de gezondheid en het milieu. Fietsen draagt bij aan CO₂-reductie en het tegengaan van klimaatverandering wereldwijd. Deelnemende werkgevers kunnen de gefietste kilometers van hun werknemers sponsoren. Met de opbrengst hiervan steunt Fietsen Scoort de fietsprojecten van CooP Africa. CooP Africa zet de fiets in als instrument tegen armoede.

Resultaten

In 2016 fietsten de Zeeuwse deelnemers bijna 900 duizend kilometers, oftewel 20 maal de wereld rond. Hierdoor kwam 156 duizend kilo CO₂ niet in de atmosfeer terecht, hebben deelnemers flink geld bespaard, hun gezondheid verbeterd en de ecologische voetafdruk verkleind.

Zeeuwse toppers

Met deelname aan Fietsen Scoort geven werkgevers invulling aan duurzaamheidsbeleid. Alle bedrijfsresultaten zijn terug te vinden op de website, met gegevens per provincie en de top-10 bedrijven over 2016. De Zeeuwse top-3 van werkgevers met het meeste aantal kilometers op de teller wordt gevormd door 1. EPZ Zeeland (211.000 km.), 2. Eastman Chemical Middelburg (93.000 km.) en 3.Gemeente Veere (51.000 km.).

Ook meedoen?

Aanmelden kan eenvoudig via de website http://www.fietsenscoort.nl. Fietsen Scoort is door het Nationaal Instituut voor Sport en Bewegen beoordeeld als effectieve campagne. Werknemers die fietsen zijn fitter en minder vaak ziek.

fietsen scoort logo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s