mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

HZ-studenten Bouwkunde presenteren herontwerpen aan Welstandscommissie #Zierikzee

Een reactie plaatsen

Op maandag 6 februari presenteren eerstejaarsstudenten Bouwkunde van HZ University of Applied Sciences hun ideeën voor een herontwerp voor een nieuw Havenkantoor in de gemeente Zierikzee aan de Welstandscommissie. De herontwerpen zijn gebaseerd op schetsen van vijf Zeeuwse architecten en worden onder meer beoordeeld op toepasbaarheid en inpasbaarheid. De presentatie is openbaar toegankelijk en vindt plaats in de raadszaal van het stadskantoor Schouwen-Duiveland tussen 10 uur en 12.00 uur.

 Kennismaking vakgebied

De HZ-studenten zijn in september jongstleden met hun opleiding Bouwkunde gestart en komen via deze opdracht direct in aanraking met de praktijk, zodat ze reeds vanaf hun eerste lesdag optimaal voorbereid worden op hun carrière. De opleiding Bouwkunde van de HZ werkt ieder kwartaal met opdrachten vanuit een andere beroepsrol, om de situaties die de studenten na afstuderen tegen gaan komen in het beroepenveld zo goed mogelijk na te bootsen. Zo vormt de opdracht voor de gemeente Zierikzee onderdeel van de cursus ‘de Architect’, waarin de studenten hebben geleerd hoe ze een ontwerpschets van een architect verder uitwerken. Dat kan op diverse manieren: de studenten hebben bijvoorbeeld rekening gehouden met afmetingen van kozijnen, plattegronden, daglichttoegang, isolatie, materiaalgebruik en de wetgeving.

Presentatie

Vijf studenten zullen een korte toelichting geven bij hun persoonlijke uitwerking. Vervolgens buigt de Welstandscommissie van de gemeente Zierikzee zich over de plannen. Het betreft fictieve plannen, maar de studenten worden beoordeeld alsof ze daadwerkelijk door de gemeente gevraagd zijn om een herontwerp te maken. Op deze manier ervaren de studenten optimaal hoe het eraan toe gaat in de praktijk. Tijdens het beraad van de commissie zullen ook andere uitwerkingen van de studenten gepresenteerd worden en wordt stilgestaan bij de ontwerpen die de studenten gemaakt hebben na het bestuderen van het werk van een zogenaamde ‘Starchitect’: een toparchitect die grote bekendheid geniet.

HZ logo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s