mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Samenwerking ADRZ en SHL – Groep: bloedafname dicht bij huis

Een reactie plaatsen

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis en SHL-Groep starten een pilot, die bij goed resultaat wordt omgezet naar een permanente samenwerking. Patiënten in de Bevelanden en omgeving behouden de snelle en toegankelijke medische diagnostiek dicht bij huis zoals ze dit nu ook gewend zijn. Beide partijen zijn blij met de genomen stap en zien de toekomstige samenwerking met vertrouwen tegemoet.
Met de samenwerking realiseren het ADRZ en SHL een effectieve en efficiënte decentrale bloedafname, die voldoet aan alle kwaliteitseisen. Het patiënten belang staat voorop. Doel is de patiënt dicht bij huis te kunnen blijven bedienen. Met de juiste logistiek zorgen zij voor de beste dienstverlening aan huisartsen en verloskundigen. De patiënt hoeft zelf geen keuze te maken waar de bloedafname wordt uitgevoerd, maar kan met alle formulieren (ook voor de trombosedienst) terecht op een prikpost. Wat patiënten in eerste instantie vooral gaan merken van de samenwerking, is gemak. Ze kunnen zelf kiezen welke locatie voor hen het beste bereikbaar is. De proef voor samenwerking start in februari 2017 voor twee tot drie maanden bij vier prikposten op de Bevelanden. SHL-Groep verzorgt tijdens deze periode voor de prikposten de bloedafname en het thuisprikken. Patiënten, huisartsen en andere betrokkenen krijgen
hierover vooraf duidelijke informatie. Na afloop en evaluatie van de proef besluiten de partijen of de samenwerking op het terrein van decentrale bloedafname en thuisprikken in het totale werkingsgebied van het ADRZ wordt ingevoerd.
Astrid van der Put, Raad van Bestuur SHL-Groep: “De zorg toegankelijk houden staat voor ons centraal. Een goede inbedding van de diagnostiek in de zorgketen is efficiënt en zorgt voor een betaalbare gezondheidszorg. Door met het ADRZ samen te werken willen wij in de regio toegankelijke zorgvoorzieningen dicht bij de patiënt kunnen
blijven aanbieden en zo een verbinding maken tussen de eerstelijns zorg van bijvoorbeeld huisartsen en verloskundigen, en tweedelijnszorg, de ziekenhuizen, en kunnen we vanuit onze organisatie ook de tweede lijn bedienen.”
Claudia Brandenburg, voorzitter Raad van Bestuur ADRZ: “Het gezamenlijke uitgangspunt is efficiënte medische diagnostiek, optimaal bereikbaar voor de inwoners van ons verzorgingsgebied. De samenwerking tussen SHL en ADRZ gaat naar verwachting een belangrijke bijdrage leveren aan de samenwerking in Zeeland. Eén van de randvoorwaarden van de Commissie Toekomstige Zorg Zeeland.”
ADRZ kees 2
Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s