mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Vijf mannen aangehouden voor ongeregeldheden Jaarwisseling #Vlissingen

Een reactie plaatsen

Deze vrijdagmorgen heeft de politie in enkele woningen in Vlissingen vijf mannen aangehouden. De politie kwam hen op het spoor, vooral dankzij tips tijdens het politieonderzoek. Zo werd er informatie gedeeld met de politie tijdens het buurtonderzoek. Ook wisten getuigen de politie via de andere contactmogelijkheden te vinden om hun informatie te vertellen.

tumult-met-vuurwerk

Strafbare feiten

De aangehouden mannen zijn allen inwoners uit Vlissingen. Zij worden verdacht van diverse zaken. Een 34-jarige man wordt verdacht van brandstichting en bedreiging van een buurtbewoner. Twee andere mannen (22 en 26 jaar) worden verdacht van openlijke geweldpleging. Verder wordt de mogelijke betrokkenheid bij brandstichting van een jongeman (17) en een 24-jarige Vlissinger onderzocht. De verdachten zijn voor verhoor en verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. De politie sluit meer aanhoudingen de komende periode niet uit.

Aangiften

Er zijn door de politie ondertussen dertig aangiften opgenomen. Het gaat om vernieling aan woningen (7x); vernieling aan winkels (2x); openlijke geweldpleging (1x); vernieling van auto’s (12x); diefstal uit auto (1x); vernieling bushokje (1x) en 6x poging zwaar lichamelijk letsel hulpverleners (politie en brandweer).

Reactie burgemeester

Burgemeester Bas van den Tillaar is blij dat er aanhoudingen zijn verricht. “Dit is een belangrijke stap in het politieonderzoek naar de ongeregeldheden in de Bloemenbuurt tijdens de jaarwisseling. Natuurlijk moeten we wachten op de resultaten van het onderzoek, maar ik zie dit als een signaal dat dit soort gedrag niet zomaar geaccepteerd wordt.” De politie heeft, mede op verzoek van de burgemeester, veel medewerkers op het onderzoek gezet. Van den Tillaar: “Ik hoop dat de aanhoudingen uiteindelijk zullen leiden tot een veroordeling door de Rechtbank. Daar hebben de inwoners en de hulpverleners die die nacht actief waren, recht op.”

Informatie of beeldmateriaal

Hoewel de eerste mannen zijn aangehouden, blijft de politie op zoek naar informatie en beelden om ook de andere daders te vinden. Mensen kunnen op verschillende manieren informatie met de politie delen:

– Langskomen op het politiebureau in Middelburg, gelegen Achter de Houttuinen 10;
–  Je tip of bestand(en) via Politie.nl uploaden: www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldformulier.html
– Bellen met 0900-8844;
– Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006;
Belt u liever anoniem: 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem);
Anoniem bij het Team Criminele Inlichtingen: 06-23874917 (tijdelijke telefoonnummer). Je anonimiteit is hierbij gegarandeerd.

Politie.NL

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s