mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Eindstand meldpunt vuurwerkoverlast: 1288 meldingen in Zeeland

Een reactie plaatsen

Op het meldpunt vuurwerkoverlast zijn rond de jaarwisseling uit het hele land bijna 48.000 meldingen binnengekomen. Uit de provincie Zeeland waren dit 1288 meldingen. Het meldpunt sloot dinsdag om middernacht.

vuurwerk-overlast

Het aantal meldingen over te vroeg afgestoken vuurwerk en bange huisdieren is lager dan een jaar geleden, 2261 meldingen. Daar staat tegenover dat het aantal meldingen van gevaarlijke situaties op straat, letsel en schade door vuurwerk is gestegen.

Volgens GroenLinks is het vuurwerkprobleem nog niet opgelost, maar heeft de maatschappelijke discussie over vuurwerkoverlast wel tot meer bewustwording geleid. “De sociale norm rond het afsteken van vuurwerk is langzaam aan het veranderen. Mensen houden meer rekening met hun buren. Ook vuurwerkvrije zones hebben een positief effect.”

GroenLinks maakt zich wel zorgen over de toename van het aantal incidenten met letsel en schade. “Vuurwerk is in de afgelopen jaren steeds zwaarder en gevaarlijker geworden. In de handen van amateurs leidt dat tot ongelukken”.

Het meldpunt vuurwerkoverlast was deze jaarwisseling voor het vijfde opeenvolgende jaar geopend. Het is een initiatief van 30 lokale GroenLinks-fracties. Ze pleiten voor meer maatregelen tegen vuurwerkoverlast. Net als onder andere de oogartsen, plastisch chirurgen, kinderartsen en verzekeraar Achmea ziet GroenLinks het liefst dat er een verbod komt op consumentenvuurwerk. Daarvoor in de plaats zouden professionele vuurwerkshows moeten worden georganiseerd.

groen-links

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s