mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Vuurwerkonderzoeken in Oosterscheldebekken

Een reactie plaatsen

Afgelopen tijd zijn door agenten van het Politieteam Oosterscheldebekken niet alleen veel vuurwerkmeldingen nagelopen, maar is er ook onderzoek gedaan naar de koop en verkoop van illegaal vuurwerk.

vuurwerk-zwaar

Vooral social media platformen hebben hierbij speciale aandacht gekregen. Signalen over illegaal vuurwerk zijn verder onderzocht en hebben ook verdachten opgeleverd. Van meerdere personen zijn de mobiele telefoons in beslag genomen. Met de informatie die daarop gevonden is, zijn weer andere verdachten naar voren gekomen.

Resultaten

Al deze activiteiten hebben geleid naar 47 verdachte personen. Daarvan zijn er twee daadwerkelijk aangehouden. Agenten hebben 38 huiszoekingen verricht; 83,7 kilo vuurwerk in beslag genomen en vijf mobiele telefoons. Van de verdachten zijn er 32 minderjarig en 14 meerderjarig. Acht minderjarigen zijn doorverwezen naar HALT; twee dossiers zijn ingestuurd naar het Functioneel Parket, twee dossiers zijn voorgelegd aan de officier van justitie en één persoon heeft een politietransactie gekregen. Van de verdachten komen er 10 uit de gemeente Goes; drie uit de gemeente Kapelle, vijf uit de gemeente Reimerswaal en 29 uit de gemeente Schouwen-Duiveland.

Politie.NL

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s