mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Contactpersonen voor burenhulpsite Buur4Goes

Een reactie plaatsen

In Goes is sinds twee jaar een facebookgroep onder de naam Buur4Goes. Een particulier initiatief van enkele bewoners in de gemeente Goes die vraag en aanbod van kleine klusjes via facebook aan elkaar proberen te koppelen. Of zoals ze het zelf noemen: “Burenhulp via facebook”. Deze groep heeft nu bijna duizend leden en dagelijks worden er oproepen geplaatst.

Vaak levert dat binnen enkele uren een succesvolle match op. Oproepen voor kleine klusjes in de tuin, kleine reparatiewerkzaamheden of een verzoek om mee te mogen rijden. Ondersteuning krijgen de initiatiefnemers van de welzijnsorganisatie SMWO en verpleeghuisinstelling SVRZ. Sinds kort is er een samenwerkingsverband met Digisteun, een organisatie die mensen met computervragen helpt.

contactpersoon-goese-polder-en-goes-west

Aanvankelijk was Buur4Goes opgezet door enkele senioren met de bedoeling andere senioren te helpen. Initiatiefnemer Frits de Kaart (70): “Probleem was dat veel senioren niet op facebook zitten. Deze bereikten we dus onvoldoende. We probeerden dit op te lossen door een emailadres te openen (buur4goes@zeelandnet.nl) en op enkele plaatsen informatiemappen neer te leggen. Daar kwamen niet veel reacties op”.

contactpersoon-goes-oost

Sinds kort zijn er enkele contactpersonen die voor hun buurtgenoten zonder facebook een oproep op Buur4Goes willen plaatsen. De contactpersonen zijn per wijk ingedeeld en per email en soms per telefoon bereikbaar. Daarnaast kan men in de verschillende wijken terecht op de spreekuren van Digisteun. In de seniorencomplexen zullen de komende weken flyers verspreid worden met de gegevens van de contactpersoon van de wijk.

contactpersoon-goes-zuid

De wijken zijn als volgt:

  • Goese Polder en Goes-west: Anke van den Broecke, ankevdb@zeelandnet.nl
  • Goes-oost: Miranda Wisse, vangogh48@hotmail.com, tel. 06-40167549
  • Goes-zuid: Alie Heerspink, alieheerspink@hotmail.com, tel. 0113-233732 (in deze wijk kan men ook terecht bij Miranda Wisse).

Spreekuren van Digisteun zijn:

  • Goese Polder: iedere maandag 9.30 tot 11.30 in Erasmuspark en iedere woensdag 9.30 tot 11.30 in het Jeugdcentrum in De Spinne.
  • Goes-zuid: iedere donderdag 9.30 tot 11.30 uur in Buurthuis De Pit.
  • Goes-oost: iedere woensdag 10.00 tot 11.30 in Bibliotheek Oosterschelde aan de Oostwal.

 

De facebookgroep is te vinden op https://www.facebook.com/groups/761987333822789/

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s