mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Meldpunt vuurwerkoverlast.nl voor het vijfde jaar open

Een reactie plaatsen

Voor het vijfde jaar op rij is het meldpunt vuurwerkoverlast.nl  weer geopend. Overlast, schade of gevaarlijke situaties door vuurwerk kunnen daar worden gemeld. Het meldpunt is een initiatief van 30 lokale en provinciale GroenLinks-fracties, waaronder de lokale en provinciale afdelingen van GroenLinks Zeeland.
vuurwerk-overlast

Met het meldpunt wil GroenLinks in kaart brengen hoe groot de overlast is door vuurwerk. Jaarlijks wordt er voor miljoenen euro’s aan schade veroorzaakt door vuurwerk en hebben er duizenden mensen last van. GroenLinks gebruikt de meldingen om te pleiten voor meer maatregelen tegen vuurwerkoverlast. “De beste oplossing is om vuurwerk alleen nog door professionals af te laten steken, dan zijn we af van de overlast, schade en ongelukken.”

Vorig jaar kwamen er bij het meldpunt vuurwerkoverlast.nl uit het hele land ruim 89.000 vuurwerkklachten binnen. Dat was een stijging van 18.000 ten opzichte van het jaar daarvoor. Twee jaar geleden had zich juist een daling van de overlast ingezet, vanwege het instellen van vuurwerkvrije zones in veel gemeenten en het beperken van de afsteektijden op Oudejaarsdag.

Overlast melden? Ga naar http://www.vuurwerkoverlast.nl/
Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s