mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Politie: Meld vuurwerkoverlast ook via WhatsApp

Een reactie plaatsen

Dit jaar is het ook mogelijk om vuurwerkoverlast te melden via WhatsApp. Dat kan via het nummer 06-12207006.

vuurwerk-overlast

De politie treedt hard op tegen verkopers en gebruikers van illegaal vuurwerk en mensen die legaal vuurwerk op een verkeerde manier gebruiken. De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk.

Samen

Samen met onder meer de douane, de Inspectie Leefomgeving en Transport en het OM worden jaarlijkse vele kilo’s illegaal vuurwerk in beslag genomen.

 

Grote risico’s

Verkeerd gebruik van vuurwerk brengt grote risico’s met zich mee. Voor illegaal vuurwerk geldt dat het hoe dan ook gevaarlijk is. Vuurwerk veroorzaakt elk jaar weer forse (brand)schade en lichamelijk letsel. Het vervoer over de weg en de opslag in de woonomgeving creëert extra veiligheidsrisico’s. Jaarlijks wordt naar schatting 1 à 2 miljoen kilo verboden vuurwerk in Nederland verkocht.

Handel in illegaal vuurwerk.

Als jij denkt dat ergens illegaal vuurwerk wordt verkocht, verhandeld of getransporteerd kunt u dit melden bij de politie. Dit kan via telefoonnummer 0900-88 44. Ook kan je dit anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000 of online via http://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/ . En er kan online gemeld worden via Internet via www.politie.nl en dus ook via WhatsApp 06 – 1220 7006.

Politie.NL

politie-vlam

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s