mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Man aangehouden na geweld tegen politieagent #Middelburg

Een reactie plaatsen

Politiemensen hebben zaterdag (17 december) rond vijf uur `s morgens in de Wijdauwdwarsstraat in Middelburg een 19-jarige man uit Middelburg aangehouden. De man wordt ervan verdacht een volle fles schoonmaakmiddel tegen het hoofd van een politieagent te hebben gegooid. Die deed vervolgens aangifte.

Agenten waren twintig minuten eerder naar een woning aan de Meanderhof gekomen na een melding over een feest dat uit de hand liep. Daarbij zou ook een ruit zijn vernield. Toen één van de politiemensen het gesprek met een betrokkene wilde beëindigen om met vervolg te gaan, gooide een 19-jarige man uit Middelburg vanuit de woning plotseling een volle fles schoonmaakmiddel tegen haar hoofd. De fles was open en liep leeg op straat.

Aangifte

De politieagent heeft aangifte van mishandeling gedaan en zich later op de ochtend bij de huisartsenpost na laten kijken. De verdachte ging er via de achtertuin van de woning vandoor, maar kon enige tijd later in de Wijdauwdwarsstraat alsnog worden aangehouden. Een politiehond hielp bij het zoeken naar de verdachte en tijdens de aanhouding gebruikten de agenten pepperspray. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet.

Onacceptabel

Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet, stappen we naar voren en gaan we de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers.

Politie.NL

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s