mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Tjeu van Mierlo ontvangt Zeeuwse Commissarispenning

Een reactie plaatsen

Op donderdag 15 december 2016 heeft de commissaris van de Koning in Zeeland, Han Polman, de Zeeuwse Commissarispenning voor bijzondere verdiensten uitgereikt aan Tjeu van Mierlo, die ruim 25 jaar verbonden was aan de Vereniging Zeeuwse Milieufederatie (ZMf). Tot april 2015 als directeur en daarna tot 24 oktober 2016. als adviseur Duurzaamheid en economie. De uitreiking vond plaats in Hotel Terminus in Goes tijdens een Algemene Ledenvergadering van de ZMf.

ZMF

Tjeu van Mierlo krijgt de Commissarispenning vanwege zijn uitzonderlijke inzet voor de duurzame ontwikkeling van Zeeland. Daarbij zocht en vond hij, mede door zijn visie, initiatief en vasthoudendheid, altijd de verbinding tussen de ecologische en economische belangen in de provincie.

In de periode waarin bedrijfsleven en milieufederaties tegenover elkaar stonden, zocht Van Mierlo juist de samenwerking. Deze samenwerking is veranderd van het conflictmodel naar een consensusmodel. Dat is uniek in Nederland te noemen. Onder zijn leiding is de ZMf in 25 jaar tijd van een organisatie van bezwaren en protest, omgevormd tot een milieufederatie die een meer dan volwaardige gesprekspartner is geworden van overheid en bedrijfsleven.

Van Mierlo’s sterke inhoudelijke inbreng is van grote waarde voor de kwaliteit van projecten gebleken. Aan veel projecten en initiatieven binnen Zeeland heeft hij meegewerkt, zoals o.a. het Zeeuwse Offshore Wind Project, de Nacht van de Nacht, het Zoneffect, het 2B Connectproject, het project ‘Economische kansen van de circulaire economie in de provincie Zeeland’ en het Lepelaarfonds. Hij was tevens één van de drijvende krachten achter het duurzaamheidsconvenant voor de toekomst ‘Duurzaamheidsambitie 2030’, dat onlangs ondertekend is door PORTIZ/BZW, Zeeland Seaports en de ZMf, met de volle steun van de Provincie Zeeland.

De Zeeuwse Commissarispenning voor bijzondere verdiensten wordt uitgereikt aan personen die meerdere jaren verdienstelijk zijn geweest voor de Zeeuwse samenleving of die werkzaamheden hebben verricht die van bijzondere waarde zijn voor de Zeeuwse samenleving. Eerder is de Zeeuwse Commissarispenning toegekend aan onder meer: de van oorsprong Zeeuwse astronaut Lodewijk van den Berg, The Royal Highland Regiment of Canada, the Black Watch (betrokken bij de bevrijding van de provincie Zeeland in 1944), Anna Eleanor Roosevelt (kleindochter van President Franklin Delano Roosevelt), Henk van Koeveringe, Hans Hillen (vml. minister van Defensie), Joan Berkhemer (vml. dirigent bij het Zeeuws Orkest) en Ali Pankow (vml. bestuurslid van het Zeeuws Centrum voor het Amateurtheater).

provincie zeeland logo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s