mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Onderzoek planologische haalbaarheid discounter RIP #Kamperland

1 reactie

Het college van B&W in de gemeente Noord Beveland heeft in de afgelopen week het besluit genomen om de planologische haalbaarheid te onderzoeken voor een discounter op bedrijventerrein RIP in Kamperland.

Het afzien van de Aldi van vestiging in Wissenkerke en de direct daarop gevolgde petitie met ruim 800 handtekeningen voor een Lidl, is niet onopgemerkt gebleven in supermarktland. Diverse partijen hebben zich bij de gemeente gemeld voor een gesprek. Hoewel ze waardering hebben voor het feit dat de gemeente het dorp Wissenkerke een upgrading wil geven, hebben deze partijen aangegeven dit geen ideale locatie vinden voor een discountsupermarkt. Hun voorkeur gaat uit naar een vestiging in Kamperland, in de nabijheid van het winkelcentrum. Kamperland heeft bovendien als plus dat een groter achterland (een deel van Walcheren en Schouwen-Duiveland) tot de mogelijkheden behoort. In de Winkelstudie uit 2011 kwam Kamperland ook als de meest voor de hand liggende locatie voor een Aldi naar voren, gelet op de positie als belangrijkste winkelkern en de strategische ligging. Een ontwikkeling op bedrijventerrein het RIP, tegenover het winkelcentrum, is voor deze partijen zeer acceptabel. Er liggen nu concrete biedingen met de vraag voor de vestiging van een discounter op het Rip.

In het kader van een zorgvuldige afweging heeft het college van burgemeester en wethouders deze week het besluit genomen om wederom de planologische haalbaarheid en ruimtelijke inpassing te laten onderzoeken, onder andere door het opstellen van een distributie-planologisch onderzoek (DPO).

Met name van belang is inzicht in de behoefte aan een discountsupermarkt en de gevolgen van een dergelijke supermarkt voor het voorzieningenniveau van de inwoners van de gemeente en daarbuiten. Mede gelet ook op het Winkelverbeterplan Noord-Beveland dat in de periode 2011-2014 zijn beslag heeft gekregen en waarbij de SPAR in Kortgene is verplaatst, de Attent in Wissenkerke is omgebouwd tot een moderne multifunctionele dorpsgemakwinkel en een compact winkelcentrum in Kamperland is gerealiseerd.
B & W van Noord Beveland hoopt het onderzoek in de loop van januari 2017 te hebben afgerond, waarna men dit met de gemeenteraad wil bespreken, als ook met de spelers in het veld.

logo-N-Beveland-vlakken-nw

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

One thought on “Onderzoek planologische haalbaarheid discounter RIP #Kamperland

  1. Hopelijk komt er snel een extra supermarkt bij gerechtigheid voor de inwoners van Noord Beveland Wissenkerke die hoeven nu maar 5 kilometer te rijden IPV helemaal naar Goes of Zierikzee hopelijk kiezen ze nu voor het belang van de meerderheid en niet voor een paar zielige ondernemertjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s