mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Peter Cammaert waarnemend burgemeester in Sluis

Een reactie plaatsen

De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer mr. P.A.G. (Peter) Cammaert (1950) benoemd tot waarnemend burgemeester van Sluis. Dit besluit volgt op het vertrek van mevrouw mr. A.M.M. (Annemiek) Jetten MSc, die per 9 januari 2017 is benoemd als burgemeester van Vlaardingen. Voorafgaand aan de benoeming van de heer Cammaert tot waarnemend burgemeester, heeft de commissaris van de Koning gesprekken gevoerd met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Sluis en met de wethouders van het college van B&W. In deze gesprekken is besproken dat het wenselijk is een waarnemer aan te stellen teneinde de periode tussen het vertrek van burgemeester Jetten en de benoeming van een nieuwe burgemeester van Sluis te overbruggen.

 

Naast de reguliere taken van de burgemeester heeft de waarnemend burgemeester ook als opdracht meegekregen om samen met de gemeenteraad van Sluis de procedure tot benoeming van een burgemeester door de Kroon voor te bereiden, teneinde de vacature voor het burgemeestersambt in Sluis zo spoedig mogelijk open te stellen. Gerekend vanaf de datum van openstelling van de vacature duurt de benoemingsprocedure van een burgemeester nog ca. vier maanden.

Uiterlijk in maart 2017 zal de commissaris van de Koning wederom met de fractievoorzitters en de wethouders in overleg treden en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties adviseren over de openstelling van de vacature.

De heer Cammaert was eerder burgemeester in Simpelveld, Oldenzaal en Velsen/IJmuiden. In 2010 was hij waarnemend burgemeester van Stede Broec en van begin 2013 tot begin 2015 was hij waarnemend burgemeester van Roermond. De heer Cammaert is geboren in Hulst.

De heer Cammaert zal op 9 januari 2017 starten als waarnemend burgemeester. De datum voor zijn installatie en beëdiging wordt zo spoedig mogelijk bepaald.

provincie zeeland logo

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s