mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Crowdfundactie voor ankerplaats Kamperland

Een reactie plaatsen

Voor de realisatie van een Zeeuwse ankerplaats, op de dijk bij Camping Anna Friso in Kamperland, wordt een crowdfundactie georganiseerd. Op 9 december 2016 is de actie, waarbij € 6.500,- moet worden opgehaald, gestart op crowdfundplatform Voorjebuurt.nl. Het project is een samenwerking tussen Zeeuwse Ankers, Camping Anna Friso en Gemeente Noord-Beveland.

Ankerplaats Kamperland

Op de dijk wordt een ankerplaats ingericht, waar een bank komt te staan waar verhalen te lezen en te beluisteren zijn over de geschiedenis van Noord-Beveland. Met een druk op de knop luister je naar verhalen uit verschillende tijdlagen. Ze gaan over de inpoldering van Noord-Beveland in de 17de eeuw, de ontwikkeling van de landbouw in de 19de eeuw en de aanleg van de Deltawerken in de 20ste eeuw. Deze ankerplaats wordt onderdeel van een netwerk van tien ankerplaatsen van Zeeuwse Ankers, waarvan er inmiddels drie zijn gerealiseerd: in Yerseke, Dreischor en Borssele. Samen vertellen de ankerplaatsen het Verhaal van Zeeland.

Voor de realisatie van deze ankerplaats werd al bijgedragen door Gemeente Noord-Beveland, Rabobank Walcheren/Noord-Beveland, VSBfonds en Fonds voor Cultuurparticipatie. Er is een nog een bedrag van € 6.500,- nodig om de ankerplaats in productie te nemen. Middels de crowdfundactie proberen de organisaties dit bedrag op te halen en tegelijkertijd iedereen die het initiatief ondersteunt te betrekken bij het project.

 Zeeuwse Ankers

Zeeuwse Ankers is een samenwerkingsverband van Provincie Zeeland, ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Zeeuws Archief, Zeeuws Museum, VVV Zeeland, Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Het Zeeuwse Landschap en Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland. Zeeuwse Ankers werkt samen met Zeeuwse erfgoed- en landschapsorganisaties en het publiek aan de culturele biografie van Zeeland. Dit gebeurt door middel van het digitale platform zeeuwseankers.nl en een ankernetwerk van QR-schildjes en ankerplaatsen. Op een ankerplaats staat een moderne versie van de klapbank, die vroeger op centrale plaatsen stonden in Zeeuwse dorpen en steden. Buurtbewoners kwamen hier bijeen om te ‘klappen’ (kletsen). Bij de moderne klapbanken zijn ook verhalen te horen: via een paneel kunnen bezoekers kiezen uit diverse verhalen die klinken uit speakers in de rugleuning. Daarnaast geven panelen informatie over de omgeving en wat er plaatselijk te beleven is op het gebied van erfgoed en landschap.

zeeuwse-ankers-logo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s