mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

ADRZ krijgt Spataderkeurmerk 2016

Een reactie plaatsen

Vaatchirurg Marjan Reichart heeft maandagmiddag (12 december) namens het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) het Spataderkeurmerk 2016 in ontvangst genomen. Het keurmerk bevestigt dat het ADRZ voldoet aan de strenge eisen van patiëntenvereniging de Hart&Vaatgroep.

adrz-spatader-keurmerk-12-2016

Op de foto reikt Lisette te Velde, lid van de Raad van Bestuur van het ADRZ, het keurmerk uit aan vaatchirurg Marjan Reichart. (foto: Peter Wijkhuys)

De criteria om voor het keurmerk in aanmerking te komen, zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en vaatlaboranten. De Hart&Vaatgroep, de patiëntenvereniging voor hart- of vaatpatiënten en hun naasten, wil met het Spataderkeurmerk bijdragen aan goede kwaliteit van behandeling van spataders in Nederland.

Eén van de criteria om het spataderkeurmerk te verkrijgen, is dat het ziekenhuis verschillende behandeltechnieken aanbiedt, zoals de endovasculaire behandeling. Hierbij wordt met een laser een spatader van binnenuit verhit en dichtgeschroeid. De behandeling duurt maar een paar minuten en is niet pijnlijk. Bovendien houdt de patiënt er nauwelijks tot geen littekens aan over. Het ADRZ heeft vier chirurgen in huis die deze behandeling kunnen toepassen.

Het spataderkeurmerk wordt al enkele jaren achtereen toegekend aan het ADRZ. Het is één van de vele keurmerken die het ziekenhuis ontvangt van patiëntenverenigingen. Het ADRZ heeft bijvoorbeeld ook het keurmerk prostaatkanker, het roze lintje van de BorstkankerVereniging Nederland, de maximale vijf sterren voor slaapapneu van de Apneuvereniging, de patiëntenwijzer darm- en blaaskanker en het keurmerk van de Nederlandse Stomavereniging en een bronzen smiley voor de SEH.

Patiënten en verwijzers kunnen op http://www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg zien welke ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra het Spataderkeurmerk toegekend krijgen.

admiraalDeRuyterLogo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s