mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

ADRZ is trots op ziekenhuisbrede NIAZ-accreditatie

Een reactie plaatsen

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis heeft de ziekenhuisbrede accreditatie van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) behaald. Het NIAZ heeft dat vrijdag 9 december bekendgemaakt. Met de toekenning spreekt het NIAZ zijn vertrouwen uit over de kwaliteit en de borging van de patiëntenzorg in het ADRZ.
 
De Raad van Bestuur van het ADRZ reageert opgetogen over de toekenning. Bestuursvoorzitter Claudia Brandenburg zegt dat alle medewerkers en medisch specialisten er hard aan hebben gewerkt om dit resultaat te behalen. ,,In 2014 verkregen wij het Veiligheidscertificaat van het NIAZ en we zijn er heel trots op dat we nu de ziekenhuisbrede accreditatie binnen slepen. Deze erkenning geeft ons de bevestiging dat we onze Zeeuwse patiënt goede en veilige zorg leveren.’’
 
Het Nederlands Instituut voor Accreditatie van Zorginstellingen (NIAZ) controleert of zorginstellingen zodanig zijn georganiseerd dat zij zorg leveren die aantoonbaar van goede kwaliteit is. Het middel van accreditatie is voor de instellingen een instrument om die kwaliteit te borgen en te blijven verbeteren en dit te laten zien aan de buitenwereld.
 
Het NIAZ is opgericht door de brancheorganisaties van ziekenhuizen en de Orde van Medisch Specialisten. De toetsing gebeurt door speciaal opgeleide collega’s uit andere zorginstellingen.
 
Het ADRZ heeft gewerkt aan verbetering van de kwaliteit en veiligheid van de zorg, standaardisatie van werkwijzen en borging van zorgprocessen. Het ziekenhuis heeft protocollen tot vaste werkwijze gemaakt, waardoor er een voortdurend proces is van controle en het doorvoeren van verbeteringen waar dat nodig is. Teams van medisch deskundigen en directie houden elke maand veiligheidsrondes, waarbij op afdelingen open wordt gesproken over werkprocessen en patiëntveiligheid. Het behalen van het NIAZ-keurmerk is hiervan een bevestiging.

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s