mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Vergunningen Natuurbeschermingswet Brouwerseiland #Zeeland

Een reactie plaatsen

Gedeputeerde Staten (GS) van de Provincie Zeeland hebben op 6 december 2016 de vergunningen Natuurbeschermingswet en Ontgrondingenwet (droge deel) voor de aanleg, bouw en het in gebruik hebben van het project Brouwerseiland verleend. Er is vastgesteld dat er geen significante negatieve effecten optreden op de betrokken Natura 2000 gebieden. Om daadwerkelijk te kunnen starten met de bouw heeft Brouwerseiland ook nog vergunningen en toestemming nodig van het Rijk, van de gemeente Schouwen-Duiveland en Rijkswaterstaat.

Martijn van Dam, Staatssecretaris van Economische Zaken, heeft de vergunning Natuurbeschermingswet mede ondertekend. Het project Brouwerseiland ligt namelijk deels in de Brouwersdam, dat in beheer is bij het Rijk.

Zienswijzen

Brouwerseiland heeft in april 2016 het vergunningsverzoek ingediend bij de Provincie. De ontwerpbesluiten voor beide vergunningen zijn op 12 juli 2016 door GS vastgesteld. Van 1 augustus 2016 tot en met 12 september 2016 hebben ze ter inzage gelegen. In totaal zijn 316 zienswijzen ingediend waarvan 24 unieke. De ontwerpbesluiten zijn naar aanleiding hiervan aangepast en op 6 december door GS vastgesteld, waarmee de vergunningen worden verleend.

Indieners van een zienswijze worden schriftelijk geïnformeerd over de besluitvorming en de mogelijkheid voor het instellen van beroep.

provincie zeeland logo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s