mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Geen strafrechtelijk onderzoek naar oud-wethouder Hulst

Een reactie plaatsen

Op 4 oktober 2016 werd door een projectontwikkelaar en zijn adviseur aangifte gedaan tegen een voormalig wethouder en raadslid van de gemeente Hulst wegens ambtsmisbruik. Het bedrijf van de projectontwikkelaar zou door hem op oneigenlijke manier opzettelijk zijn benadeeld in procedures rondom de ontwikkeling van het gebied rondom het Stationsplein in Hulst. De oud wethouder wordt er in de aangifte van beticht dat hij een dealtje zou hebben gesloten met een andere projectontwikkelaar waardoor hij later zijn huis ver boven de marktwaarde zou hebben kunnen verkopen.  Na bestudering van de aangifte ziet het OM geen aanleiding  om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen.

Officier van justitie van Leeuwen: “Er zijn geen concrete feiten of omstandigheden die erop wijzen dat de voormalig wethouder zich schuldig heeft gemaakt aan enig ambtsmisdrijf tijdens zijn ambtsperiode. Daarnaast is de kwestie rondom het stationsplein al uitgebreid bekeken door de integriteitscommissie die werd ingesteld door het presidium van de gemeente zelf. Gedeputeerde Staten en de Raad van State hebben zich gebogen over de wijze waarop het bestemmingsplan tot stand is gekomen en zij hebben geconcludeerd dat dit conform de regels is gebeurd. Het is niet de bedoeling dat wanneer men niet tevreden is met de uitkomsten van een bestuurlijke of civiele procedure er aangifte wordt gedaan om alsnog een gelijk te halen.”

De aangevers, oud-wethouder en burgemeester zijn per brief op de hoogte gesteld van de beslissing van het OM. Wanneer de projectontwikkelaar het niet eens is met de beslissing kan hij een artikel 12 klacht indienen bij het gerechtshof in Den Bosch.

OM logo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s