mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Europese subsidie voor Molenwater en Dauwendaele #Middelburg

Een reactie plaatsen

Gemeente Middelburg ontvangt een Europese subsidie van bijna 710 duizend euro voor de aanleg van waterbuffers (bovengronds of ondergronds) in het Molenwaterpark en het toekomstige parkeerterrein van het nieuwe winkelcentrum Dauwendaele.

Om meer ervaring op te doen met het klimaatbestendig maken van stedelijke gebieden heeft Middelburg, samen met partners uit Vlaanderen, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, Europese subsidie aangevraagd voor het project Water Resilient Cities. Het hoofddoel van dit project is de aanpassing van stedelijke gebieden aan de gevolgen van extreme neerslag.

Door de klimaatverandering krijgen wij steeds vaker te maken met extreme hoosbuien. De huidige riolering is niet ontworpen om deze hoosbuiten te verwerken. Het gevolg is dat panden steeds vaker waterschade hebben. Het is technisch en financieel niet haalbaar om de riolering te vergroten. Om schade te voorkomen, moet er daarom op een andere manier met opvang en afvoer van neerslag omgegaan worden. Het maken van waterbuffers is een manier.

Middelburg ontvangt een subsidie van bijna 710 duizend euro. Samen met de reeds beschikbare budgetten van 325 duizend euro voor het Molenwaterpark en 150 duizend euro voor het winkelcentrum Dauwendaele, maakt dit een totaalbudget van bijna 1,2 miljoen euro.

Het project Water Resilient Cities is 25 november gestart en loopt tot 31 maart 2020. De daadwerkelijke werkzaamheden staan gepland voor de tweede helft van 2018. De subsidie voor het Molenwaterpark is aangevraagd in nauw overleg met de vereniging Stadspark Molenwater. De gemeente gaat in overleg met de vereniging over de gevolgen van de toekenning van deze subsidie. Ook gaat de gemeente in gesprek met de initiatiefnemers van het winkelcentrum Dauwendaele.

middelburg logo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s