mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Nieuwe vrijwilligersgroep landschapsonderhoud van start! #Zeeland

Een reactie plaatsen

Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) richt vanaf het nieuwe jaar een ‘doordeweekse landschapsonderhoudgroep’ op in Zeeuws Vlaanderen. Vrijwilligers die hierin interesse hebben, kunnen zich aanmelden tijdens een  informatiebijeenkomst op maandag 12 december in het dorpshuis te Biervliet.

landschapsbeheer-onderhoud

Vrijwilligers restaureren de coupure te Hoek, foto Theo Aernoudts.

Werkzaamheden

Deze ploeg zal een keer per week, op dinsdag, landschappelijk werk verrichten en taken uitvoeren op het gebied van biodiversiteit en cultuurhistorie. Denk hierbij aan het knotten van wilgen, maaien en harken, het dunnen van bosjes, snoeien van hagen maar ook het onderhouden van cultuurhistorische elementen zoals restauratie van een coupure (zie foto). Door dit onderhoud blijven deze landschapselementen behouden en zorgen ze voor een mooie aankleding van het landschap. Daarnaast hebben ze ook natuurwaarde (bijv. broed locatie vogels) en historische waarde.

 

Voor wie

Iedereen die interesse heeft is welkom. Er zijn geen specifieke eisen voor deze werkzaamheden. Het is wel handig om een goede conditie te hebben, het is namelijk fysiek werk. Het werk is op vrijwillige basis en er zijn geen verplichtingen. Er wordt in een ploeg gewerkt met andere vrijwilligers onder leiding van een ploegleider.

 

Wat biedt SLZ

Werken op mooie locaties en erven in Zeeland. Daarnaast biedt SLZ cursussen en excursies waar je als vrijwilliger gratis aan mee kunt doen. Ook is er een geringe onkostenvergoeding en vervoer vanaf de werkplaats van de stichting in Terneuzen. Tevens zorgt SLZ ook voor de benodigde gereedschappen.

 

Infobijeenkomst

Iedereen die interesse heeft is welkom op de informatiebijeenkomst op maandag 12 december om 15:00 uur in het dorpshuis Biervliet, Hoogstraat 2, 4521 BK Biervliet. Graag even van te voren aanmelden via info@landschapsbeheerzeeland.nl zodat ze weten op hoeveel mensen ze kunnen rekenen. Op deze bijeenkomst wordt besproken wat voor deze ploeg van belang kan zijn en welke wensen en ideeën er zijn onder de deelnemers.

landschapsbeheer zeeland logo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s