mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Politie over babbeltrucs: ‘Wees gezond wantrouwig aan de deur!’

Een reactie plaatsen

Goes, Middelburg en Vlissingen – Donderdag (1 december) heeft de politie enkele meldingen ontvangen dat bejaarde vrouwen weer slachtoffer zijn geworden van babbeltrucs.

Donderdagmiddag rond twee uur belde een vrouw aan bij een woning aan de Weegbreepad in Goes. Ze vertelde dat ze een medewerkster van Allevo was. Ondanks dat de hoogbejaarde bewoonster in eerste instantie zei geen hulp nodig te hebben, liet ze de vrouw even later toch binnen. Nadat zij was vertrokken, bleek de portemonnee van het slachtoffer te zijn gestolen.

Sieraden

Diezelfde middag verscheen bij een woning aan de Boulevard de Ruyter in Vlissingen een duo, die vertelde dat ze van Buurtzorg waren. De zeer bejaarde bewoonster werd door een vrouw aan de praat gehouden, zodat vermoedelijk een handlanger in de slaapkamer kon kijken. Na hun vertrek waren er sieraden ontvreemd.

Poging

Tot slot kreeg de politie donderdagmiddag een melding dat een bijna negentig jarige vrouw aan de Touwbaan in Middelburg bezoek had gehad van een vrouw van een zorginstelling. Ook hier lijkt sprake van een poging tot een babbeltruc. Vermoedelijk is hier niets meegenomen.

Onmiddellijk

De daders van de recente babbeltrucs zijn een man en een vrouw, waarbij meestal de vrouw de hoogbejaarde dames om de tuin leidt, waarna de man de diefstal pleegt. Ziet u personen, die zich verdacht gedragen, bel dan onmiddellijk de politie.

Zorginstellingen en mantelzorgers

De politie roept alle Zeeuwse zorginstellingen, zorgcentra met hun personeel en mantelzorgers op om goed op te letten en altijd aangifte te laten doen.

babbeltruc_250px

Wees gezond wantrouwig aan de deur!

Dieven kunnen aanbellen met een smoesje en zo je huis binnenkomen. Dit heet een babbeltruc. Babbeltrucs worden door zowel keurig uitziende als juist zielig uitziende personen gepleegd. Wees gezond wantrouwig aan de deur! Tip: om dit bij uw woning te voorkomen, het advies van de politie is aan onbekende bezoekers altijd naar een identiteitsbewijs te vragen. Doe nooit zomaar open voor onbekenden. Meer tips zijn te vinden op de website van de politie.

Politie preventie babbel

Bel 112 bij verdachte situaties

Wanneer je 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een diefstal voorkomen of een dief op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer je getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus óók wanneer je een verdachte situatie signaleert, waarbij de politie een misdrijf kan voorkomen.

Terechtzitting

De twee mannen en de vrouw, die zich onlangs bezighielden met babbeltrucs in bejaardenhuizen in de regio Oosterscheldebekken zijn in afwachting van de terechtzitting in vrijheid gesteld.

Politie.NL

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s