mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Deelnemers inclusiedans gezocht #Zaamslag

Een reactie plaatsen

Op 10 december start het inclusiedansproject ‘Mag ik deze dans van u’ in verzorgingshuis De Molenhof in Zaamslag. Hiervoor wordt nog gezocht naar mensen die mee willen dansen met een groep ouderen (cliënten) van dit verzorgingshuis tijdens de danslessen die 11 januari 2017 beginnen.

simpel-verlangen

Inclusiedans is een dansvorm waar mensen met en zonder fysieke beperking samen dansen. Iedereen danst volgens zijn of haar eigen mogelijkheden. Dit dansproject is uniek in Zeeland en wordt georganiseerd door Stichting DanZee in samenwerking met ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

Mag ik deze dans van u?

Genieten van prachtige muziek, bewegen op muziek, kijken naar dans en samen dansen. Dat is waar het hier om draait. Gestart wordt op 10 december met een muzikale dansvoorstelling door Muziektheater PRA, een gespecialiseerd dansgezelschap voor ouderen. Na de voorstelling krijgen aanwezigen informatie over het vervolg van het project. Wie enthousiast is geworden, krijgt de mogelijkheid om vanaf januari deel te nemen aan een wekelijkse serie danslessen op woensdagochtend in De Molenhof, met de professionele dansdocente Jesca Donken.

Aanleiding

Los van elkaar hebben dansliefhebbers Jonna Dorst en Violetta de Rooij, beiden actief in de Zeeuwse zorgsector, via het project JOUW DANSDROOM een aanvraag ingediend om een dansproject voor een bijzondere doelgroep te organiseren. JOUW DANSDROOM is een jaarlijks initiatief van Stichting DanZee i.s.m. ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, waarbij Zeeuwen zelf een dansdroom (danswens) kunnen insturen en waarbij de winnende dansdroom vervolgens met tips en budget wordt gerealiseerd.

Voor wie?

Deelname is mogelijk voor iedereen van alle leeftijden, voor zowel mensen met als zonder fysieke beperking. Er worden geen eisen gesteld aan dansniveau, maar optimisme en nieuwsgierigheid om iets nieuws te ontdekken zijn wel belangrijk. Ook wie alleen geïnteresseerd is in het onderwerp inclusiedans/dans voor ouderen, is welkom bij de kick-off bijeenkomst op 10 december 2016.

Deelnemen

Geïnteresseerden zijn van harte welkom op 10 december van 14.00 tot 16.00 uur in De Molenhof, Molenstraat 14 in Zaamslag. De toegang is gratis, koffie/thee inbegrepen. Meld u zich uiterlijk 8 december aan via dansdroom@dezb.nl. Wie 10 december niet kan komen, maar wel interesse heeft, kan ook een e-mail sturen om dat kenbaar te maken. Meer informatie: www.dan-zee.nl.

ZB planbureau

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s