mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Nieuwe bedieningstijden bruggen Kanaal door Walcheren en Zeelandbrug

Een reactie plaatsen

Op 11 december 2016 start de nieuwe dienstregeling van de NS. Als gevolg van de gewijzigde treintijden, verandert ook de dienstregeling van veel bussen. Om ervoor te zorgen dat reizigers hun trein of bus halen, past de Provincie de vaste bedieningstijden van de bruggen aan; ook wel de bloktijdenregeling genoemd.

De aanpaste bloktijden gelden voor de Zeelandbrug en voor de bruggen over het Kanaal door Walcheren: de Keersluisbrug Vlissingen, de Sloebrug Vlissingen, de Draaibrug Souburg, de Schroebrug Middelburg en de Stationsbrug in Middelburg. De bloktijden schuiven naar aanleiding van de aangepaste dienstregeling een kwartier op.

Zeelandbrug Boer H Harmse

 

Een bloktijd is een periode dat de brug alleen beschikbaar is voor het wegverkeer. Bloktijden zijn bedoeld voor het halen van de trein, voor bussen die hun dienstregeling moeten rijden en om ervoor te zorgen dat auto’s in de spits vlot door kunnen rijden. De nieuwe bloktijden zijn afgestemd met de NS, Connexxion en de Westerschelde Ferry BV.

Buitenom de bloktijden worden alle bruggen die de Provincie in beheer heeft en de sluizen van Veere 24 uur per dag en zeven dagen per week bediend voor passerende schepen.

provincie zeeland logo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s