mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Insluiper aangehouden in #Hulst

Een reactie plaatsen

In de Livingstonestraat in Hulst is zondagmorgen omstreeks half acht een insluiper betrapt door de bewoner van de woning waar hij binnen was. De bewoner heeft de man goed in zich op kunnen nemen en had daarom een heel duidelijk signalement paraat. Dit gaf hij uiteraard door aan de politie.

Agenten kregen het signalement door van de politiemeldkamer en herleidden dit naar een 25-jarige jongeman uit Clinge. De politiemannen zijn naar de woning van de genoemde verdachte gegaan en troffen hem in de tuin van de woning. Hij stond bij een kartonnen doos die zichtbaar gevuld was met goederen die waren weggenomen bij de insluiping eerder in Hulst. Door de agenten is de doos met de goederen in beslag genomen. Ook wilden de twee politieagenten de 25-jarige man aanhouden. Dit ging helaas niet zonder slag of stoot. Er moest pepperspray aan te pas komen om de verdachte uiteindelijk te laten meewerken. Intussen waren verschillende familieleden van de verdachte in de tuin komen staan en zij trachtten de aanhouding te beletten. Zij kozen eieren voor hun geld nadat een van hen door de agenten met pepperspray was bespoten. De verdachte kon toen door de agenten naar de politiebus gebracht worden. Dit ging gepaard met een hoop bedreigingen en beledigingen en ook werden de agenten geschopt en/of geslagen toen zij met de verdachte de tuin uitliepen.

Kartonnen doos weg

Als de verdachte dan in de politiebus zit gaan de twee politiemannen weer terug naar de tuin om de kartonnen doos met gestolen goederen op te halen. Deze blijkt verdwenen. Op dat moment arriveert de assistentie voor de twee agenten. De situatie wordt bevroren, er mag niets of niemand het huis verlaten tot de in beslag genomen goederen boven water zijn. Er wordt overleg gevoerd met het Openbaar Ministerie en een Rechter-Commissaris komt ter plaatse om onder zijn leiding een spoed huiszoeking te laten plaatsvinden.

Eigenaars gezocht

Tijdens de zoeking worden verschillende goederen aangetroffen in de woning die hoogstwaarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn. Niet alleen de goederen die bij de insluiping in Hulst zijn weggenomen, maar ook nog goederen die recentelijk bij auto-inbraken zijn ontvreemd. Van een heleboel van die goederen zijn de eigenaars inmiddels achterhaald, maar van andere goederen nog niet. De politie doet daarom ook een oproep aan mensen die onlangs het slachtoffer zijn geworden van bijvoorbeeld een auto-inbraak of een insluiping, of door een andere oorzaak spullen missen: kom aangifte doen. Op die manier kan de politie de artikelen die nu nog geen bekende eigenaar hebben, misschien toch weer terugbrengen bij de rechtmatige eigenaar.

De moeder van de aangehouden verdachte is eveneens aangehouden. Zij wordt verdacht van heling en van het wegmaken van in beslag genomen goederen. De agenten gaan aangifte doen van bedreiging en mishandeling.

Politie.NL

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s