mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Gedeputeerde en wethouder trappen fietsverlichtingstour af #Zeeland

Een reactie plaatsen

Deze maandagmorgen, 14 november, vond de aftrap plaats van de 8-daagse Zeeuwse fietsverlichtingstour. Gedeputeerde Harry van der Maas en wethouder Jaap Melse fietsten samen met leerlingen van het Calvijn College naar school.

aftrap-ik-val-op

De sliert fietsers startte in Grijpskerke en eindigde in Middelburg. Bij aankomst op school overhandigden de gedeputeerde en wethouder de posters van de fietsverlichtingscampagne ‘Ik val op!’ met een Zeeuws tintje. Opvallen is niet alleen cool, maar ook van groot belang voor de eigen veiligheid in het verkeer én dat van anderen.

Tijdens een tour van acht dagen fietst elke werkdag een bestuurder mee met leerlingen die op weg van huis naar school. Dat gebeurt van 14 tot en met 23 november 2016.

De bestuurders fietsen op een ludieke fiets en vragen op die manier extra aandacht voor het voeren van fietsverlichting. Welke bestuurder wanneer en waar meefietst in de Zeeuwse fietsverlichtingstour is te vinden in de activiteitenkalender op http://www.rovz.nl Volg daarnaast de bestuurders ook op twitter! Twitterende bestuurders die meefietsen, plaatsen met de #ikvalop een foto van hun deelname aan de tour.

De Zeeuwse fietsverlichtingstour is een aanvulling op de landelijke fietsverlichtingscampagne. De centrale boodschap van de campagne is ‘Ik val op!’. Zeker tijdens de donkere tijden van het jaar is het belangrijk dat fietsers goed zichtbaar zijn in het verkeer. Zorg daarom altijd voor goed werkende fietsverlichting en zet deze ook aan. Dit is van groot belang voor de eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen. “Juist fietsers zijn als verkeersdeelnemers extra kwetsbaar in het verkeer, zeker in het donker. Voor het voeren van fietsverlichting zetten wij ons graag in”, aldus Harry van der Maas.

fiets-met-licht

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s