mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Nederland Leest 2016:democratie staat centraal in de hele maand november

Een reactie plaatsen

Ook dit jaar geeft de Bibliotheek Oosterschelde weer een cadeau aan haar leden. Deze hele maand november kunnen leden het boek van hun keuze ophalen. Zolang de voorraad strekt. En er zijn allerlei interessante activiteiten rondom Nederland Leest zoals een lezing over De Amerikaanse Droom en een lezing van Carolijn Visser over haar nieuwe boek ‘Selma’. In diverse vestigingen zijn er ook presentatietafels te zien met materialen over het thema democratie.

Democratie
‘Twee hoera’s voor de democratie. Geen drie. Twee is wel genoeg,’ schreef de Engelse auteur E.M. Forster 60 jaar geleden. En hoe staat het er nu voor? Nederland Leest zet na tien succesvolle edities niet meer jaarlijks één boek centraal, maar een thema. In 2016 is dat: democratie. Drie boeken zijn hierbij gekozen, die de hele maand november door de Bibliotheken worden uitgedeeld aan hun leden. Deze boeken zijn ook als grootletterboek beschikbaar. Er kan gekozen worden uit de volgende  titels (één boek per Bibliotheeklid):
– Heer van de vliegen – William Golding (1954)
– Liefde en schaduw – Isabelle Allende (1986)
– Morten – Anna Levander (2014)

Lezing ‘De Amerikaanse droom’ in Bibliotheek Goes

Door Maurits van de Toorn, historicus en journalist. Dinsdag 29 november organiseert de Bibliotheek Goes een bijzondere lezing in het kader van Nederland Leest. Auteur Maurits van de Toorn vertelt deze avond over de Amerikaanse droom en de democratie en desillusie hiervan.

Lezing Carolijn Visser in Bibliotheek Heinkenszand

Over haar boek Selma, boek van de maand september bij DWDD! Carolijn Visser komt dinsdag 8 november naar de Bibliotheek Heinkenszand om te vertellen over haar nieuwe boek ‘Selma’. Jan van Damme zal de in Middelburg opgegroeide schrijfster interviewen.

Ga met elkaar in discussie

Het idee achter de geselecteerde titels is, dat de lezers tijdens Nederland Leest 2016 met elkaar over het thema democratie in discussie gaan. Is de democratie bestand tegen de huidige problemen en uitdagingen? Biedt zij de beste garantie voor vrijheid? Meebeslissen in een referendum: een feest of fiasco? Draait het om de macht van de meerderheid, of wordt juist iedereen gehoord? Hoe zit het met de rechten, maar ook de plichten van de burger?

bib oosterschelde

Meer informatie op: http://www.bibliotheekoosterschelde.nl

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s