mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Kenniscafé Migratie in Zeeland, wat betekent dit voor de sociale binding? #Terneuzen

Een reactie plaatsen

Op woensdag 16 november 2016 vindt van 16.00-18.00 uur het kenniscafé ‘Migratie in Zeeland’ plaats in het Vestzaktheater de Paerdestal in Terneuzen.

Programma

Migratie is van alle tijden en van overal, interessant is hoe migratie zich verhoudt tot de bevolkingsontwikkeling in een regio als Zeeland. Het aantal huishoudens daalt, jongeren trekken weg en er is sprake van vergrijzing. Tegelijkertijd zien we een toename van mensen die van buiten de regio hier komen wonen. Belgen die aangetrokken worden door de gunstige huizenprijzen, statushouders en mensen van elders uit Nederland of (Oost) Europa die hier naartoe komen vanwege de rust of werk. Wat betekent de komst van al deze nieuwe inwoners voor de sociale binding en leefbaarheid in de wijken en kernen?

Dick van der Wouw, senioronderzoeker bij ZB, presenteert de cijfers over migratie.  Herman Tak, hoofddocent UCR, gaat vervolgens in op de gevolgen van migratie voor de regionale en lokale samenleving. Daarna is er gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen en opvattingen te delen. Deze bijeenkomst is bedoeld voor zowel bestuurders vanuit het onderwijs, overheid en werkgevers als ook voor ouders, leerlingen en iedereen die mee wil praten over dit voor Zeeland belangrijke onderwerp.

migratie

Aanmelden

Kenniscafés zijn discussiebijeenkomsten met prikkelende inleidingen over actuele onderwerpen met betrekking tot veranderingen in de bevolkingssamenstelling. Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt en ondersteund door Europe Direct. De toegang is gratis. Aanmelden is noodzakelijk. Stuur voor 12 november een e-mail naar secretariaat@dezb.nl

ZB planbureau

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s