mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Alsnog naar de gevangenis

Een reactie plaatsen

Op donderdag (3 november) hield de politie twee mannen aan, die onafhankelijk van elkaar nog langere vrijheidsstraffen open hadden staan. Het ging om straffen van twee en drieënhalf jaar.

Na een veroordeling moeten de veroordeelden een opgelegde boete betalen of een vrijheidsstraf ondergaan. Niet leuk natuurlijk, sommigen proberen er onderuit te komen door nergens meer op te reageren, niet op aanmaningen, op aangetekende stukken en niet op telefoontjes. Uiteindelijk komen deze mensen in een register en is het onder andere aan de parketpolitie om hen op te sporen en te zorgen dat de straf wordt uitgevoerd. Vaak komt hier het nodige recherchewerk bij kijken.

Een man uit Wieringerwerf was veroordeeld tot drieënhalf jaar cel wegens oplichting cq fraude. Bij controle bleek hij niet meer thuis te wonen. Hij was, vermoedelijk om de straf te ontlopen, verdwenen. De politie stelde een uitgebreid onderzoek in en kwam tot de ontdekking dat de man in een stacaravan in Langedijk verbleef. Hier kon hij gistermiddag worden aangehouden. Dit had de nodige voeten in de aarde, omdat de man via een slaapkamerraam probeerde te ontsnappen, toen de politie voor de deur stond.

In een ander geval had een man nog een vrijheidsstraf van bijna twee jaar voor de boeg. Hij verbleef echter met een enkelband buiten de gevangenis. Nadat hij de enkelband had verwijderd was de man spoorloos verdwenen. Uiteindelijk wees onderzoek uit dat de man mogelijk in Kapelle zou verblijven. In samenwerking met de politie in Zeeland, kon de man donderdagmiddag worden aangehouden.

Politie.NL

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s