Prijsuitreiking en fundraising dinner Zeeuwse Boekenprijs 2016 in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland

Op zaterdagavond 5 november 2016 vindt de uitreiking van de Zeeuwse Boekenprijs 2016 plaats op het Plein van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, aanvang 21.00 uur.

Voorafgaand aan de officiële prijsuitreiking vindt in de Foyer van ZB een fundraising dinner plaats ten bate van de Zeeuwse Boekenprijs. Voor dit galadiner, dat wordt verzorgd door Auberge de Campveerse Toren, zijn 80 gasten aangemeld, onder wie auteurs, uitgevers en vertegenwoordigers van bestuurlijk Zeeland. Tijdens het diner brengen lofredenaars een ode aan de vijf boeken van de shortlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2016.

zeeuwse-boekenprijs-2016

ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland is, in nauwe samenwerking met het Zeeuws Tijdschrift, al vanaf het begin intensief betrokken bij de organisatie van de Zeeuwse Boekenprijs. De Prijs is de hoogste die een auteur binnen de provincie kan winnen op het gebied van literatuur en non-fictie. Naast deze prijs reikt de jury de zgn. Accolades uit, extra waarderingen voor inzendingen. Bijvoorbeeld de Accolade voor het beste debuut of het mooist vormgegeven boek. Elk boek komt hiervoor in aanmerking, of het op de long- of shortlist staat of niet. De organisatie laat diner en prijsuitreiking samenvallen met De Week van het Zeeuwse Boek.

boek remco

Hiernaast worden de door de Provinciale Zeeuwse Courant georganiseerde PZC Publieksprijs en de Prijs van de Zeeuwse Boekhandel (de oeuvreprijs voor een Zeeuwse auteur) uitgereikt op 5 november.

Sinds 2003

De Zeeuwse Boekenprijs is in 2003 door Paul van der Velde, hoofdredacteur van het Zeeuws Tijdschrift, in het leven geroepen met als doel meer aandacht te genereren voor het Zeeuwse boek en boeken geschreven door Zeeuwen. Boeken over Zeeland in de breedste zin des woords en publicaties die door Zeeuwen over elk willekeurig onderwerp zijn geschreven, komen voor de ZBP in aanmerking.
ZB planbureau

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s