mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Politie:’Witte voetjes’ actie in #Goes

Een reactie plaatsen

Inwoners wijzen op eventuele inbraakgevoelige punten van hun woning. Dat is het doel van de zogenaamde ‘witte voetjesactie’ die de politie samen met buurtpreventisten maandagavond heeft gehouden in de wijk Goese polder.

Doel actie

Bij de witte voetjesacties kijken agenten en buurtpreventisten uit naar inbraakgevoelige situaties. Zien ze zo’n situatie en zijn de bewoners thuis, dan wordt aan de voordeur een toelichting gegeven en ontvangt de bewoner een preventieadvies. Bij woningen waar bijvoorbeeld een raam open staat of een deur niet goed is afgesloten terwijl er niemand thuis is, wordt de informatie in de brievenbus gestopt. Daarbij krijgt de bewoner door middel van een ‘wit voetje’ een attendering op inbraakgevoelige situaties. Het voetje is een papieren schoenafdruk met daarop de tekst: ‘Dit had de afdruk van een inbreker kunnen zijn’.

Gesloten gordijnen

Maandagavond zijn er zo’n 28 ‘voetjes’ weggelegd. Het is de wijkagent opgevallen dat veel bewoners hun ramen afsluiten met gordijnen of rolluiken. Daardoor hebben ze totaal geen zicht meer op wat er buiten gebeurt. Hoewel aan de voorzijde van de woningen alles goed tot zeer goed in orde is op het gebied van verlichting en goed hang- en sluitwerk, blijkt dat aan de achterzijde veel poorten en schuurtjes niet afgeslopen zijn. Dieven kunnen zonder dat de bewoners het merken heel eenvoudig fietsen, scooters of andere goederen wegnemen. De bewoners zien immers niets door de gesloten gordijnen.

Hoge impact

Een woningbraak heeft vaak een hoge impact op het veiligheidsgevoel. Slachtoffers van woninginbraak voelen zich lang niet meer veilig in hun eigen woning. En dat is de reden waarom de politie extra aandacht blijft vragen voor het thema. Het doel van de witte voetjesactie is ook het actief informeren van inwoners over de maatregelen die ze zelf kunnen treffen om inbraken en insluipingen te voorkomen.

Informatieavond

Naast de witte voetjesactie in de wijk Goes Polder organiseert de wijkagent samen met de buurtpreventisten een informatieavond over inbraakpreventie en veiligheid. Deze vindt plaats op dinsdag 2 november a.s. in het wijkcentrum De Spinne aan de Joseph Lunslaan in Goes. Aanvang 19.30 uur.

Verdachte situatie? Bel 112!

Naast het treffen van maatregelen kan je ook zelf alert zijn op inbrekers. Is er sprake van een verdachte situatie? Bel dan direct 112! De kans dat de politie de inbrekers op heterdaad kan betrappen is dan het grootst.

Politie.NL

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s