mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Alcoholcontroles in politiedistricten De Markiezaten en Zeeland

Een reactie plaatsen

Door het Team Verkeer van Politie Zeeland-West-Brabant gecontroleerd op alcoholgebruik onder bestuurders. Deze controles werden op diverse plaatsen in Zeeland en West Brabant uitgevoerd.

In de avonduren van vrijdag 21 oktober werd tussen 21.30 uur en 00.30 uur een alcoholcontrole gehouden op de Burgemeester Prinsensingel in Roosendaal. Er werden 45 blaastesten afgelegd.

Dit leverde het volgende resultaat op:

Een 26-jarige vrouw uit Roosendaal moest een blaastest ondergaan. De test op straat gaf aan dat zij gedronken had en daarom moest ze op het ademanalyseapparaat nogmaals een blaastest doen om te kijken hoeveel ze precies had gedronken. Het alcoholgehalte in haar adem gaf aan dat ze 235 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (235 ug/l) uitblies. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Ze kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 334 euro. Een 25-jarige man uit Roosendaal kreeg eenzelfde rijverbod. Hij blies 285 ug/l. Ook hij kreeg een boete van 334 euro.

In de vroege ochtenduren van zaterdag 22 oktober, tussen 01.30 uur en 04.00 uur werd er op alcoholgebruik gecontroleerd op de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom. Er werden door de agenten 31 blaastesten afgenomen. Een 28-jarige man uit Bergen op Zoom blies op het ademanalyseapparaat  285 ug/l. Hij kreeg dezelfde boete als de overtreders in Roosendaal en mocht ook een uur niet rijden. Een 32-jarige vrouw uit Bergen op Zoom blies op straat een F. Het resultaat op het ademanalyseapparaat was 585 ug/l. Haar rijbewijs werd door de agenten ingevorderd. Ze kreeg een rijverbod van zes uur en moet te zijner tijd op eigen kosten een cursus gaan volgen over alcohol en verkeer. Het boetebedrag wordt later door de officier van justitie bepaald. Hij bepaalt ook wat er met het rijbewijs van de vrouw gaat gebeuren.

In de avond en nachtelijke uren van zaterdag 22 op zondag 23 oktober werd er in de Nieuwstraat in Koewacht (27 blaastesten), de Zuidlandstraat in Terneuzen (37 blaastesten) en op het viaduct bij de Vierwegen in Kapelle (5 blaastesten) gecontroleerd op alcoholgebruik bij bestuurders. Geen van de gecontroleerde bestuurders had teveel gedronken.

Politie.NL

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s