mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Subsidieregeling snel internet buitengebied #Zeeland

Een reactie plaatsen

Vast-draadloze netwerken zijn de oplossing om het Zeeuwse buitengebied van snel internet te voorzien. De Provincie Zeeland wil de realisatie van deze netwerken versnellen met een subsidieregeling in samenwerking met gemeenten.

wifi

Met deze subsidie kunnen eindgebruikers de eenmalige kosten (€ 200,- per adres) voor de installatie en apparatuur vergoed krijgen. Het subsidieloket ligt bij de gemeente en zal opengesteld worden zodra er een aanbod beschikbaar komt in de betreffende gemeente. Door lokaal de vraag naar snel internet te organiseren en met de subsidieregeling wordt het Zeeuwse buitengebied aantrekkelijk voor providers om netwerken te bouwen. Provincie, gemeenten en Economische Impuls Zeeland werken hier samen aan.

Geïnteresseerden kunnen kijken op www.heelzeelandbreedband.nl voor de actuele stand van zaken in hun gemeente en om hun interesse aan geven via een aanmeld- formulier. Via e-mail worden zij geïnformeerd zodra er ontwikkelingen zijn, zoals een vraagbundeling of een concreet aanbod van een provider.

De subsidie regeling zal tot eind 2017 lopen. Daarna wordt er geëvalueerd en besloten of een vervolg nodig is. De Provincie stelt 340.000 euro beschikbaar voor de regeling, dat is voldoende voor 3400 adressen.

Snel internet in het buitengebied is één van de voorwaarden voor de leefbaarheid en economische ontwikkeling in Zeeland. Daarom wil de Provincie dat voor iedereen in het buitengebied snel internet beschikbaar wordt. Kijk voor meer informatie over internet in het buitengebied op www.zeeland.nl/economie/snel-internet-buitengebied.

provincie zeeland logo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s