mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

BENEFIETCONCERT ALS #MIDDELBURG

Een reactie plaatsen

De Blue Jeans Big Band, de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen en Isabel Provoost gaan zich inzetten voor ALS door middel van een gezamenlijk benefietconcert op zaterdag 22 oktober in de Zeeuwse Concertzaal, Verwerijstraat 14 te Middelburg. Aanvang 20.00 uur.

ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose) is een ernstige zenuw-/spierziekte waarbij steeds meer spieren uitvallen. De ziekte leidt gemiddeld binnen 3 jaar tot het overlijden van de patiënt. Er is nog weinig tot geen kennis over het ontstaan van ALS en er is geen behandeling beschikbaar. Wetenschappelijk onderzoek blijft daarom zeer belangrijk en daar is veel geld voor nodig.

Er hoefde niet lang gesproken te worden door de muzikale partijen om met elkaar een concert te geven. De Koninklijke Harmonie Ons Genoegen leek het goed om er iets unieks van te maken en Dick Broers van de Blue Jeans Big Band zei direct; ”Ik vind het een eer dit te mogen doen.’’ De 17 jarige Isabel, de soliste die in de finale is geëindigd in de The Voice Kids, woont niet meer in Zeeland. Voor deze gelegenheid komt zij speciaal naar Middelburg om op te treden.

De partijen zijn druk met de programmering. Dick Broers: ’We zullen een levendig concert geven dat voor iedereen bijzonder is voor dit speciale doel’

Zeker is dat Isabel graag ballads zingt maar ook jazzy popnummers. Het Harmonieorkest, o.l.v. Ward De Ketelaere beschikt over een uitgebreid en veelzijdig repertoire, van klassieke muziek tot film- en hedendaagse popmuziek. De Blue Jeans Big Band speelt voornamelijk muziek uit de Swing-periode, met Count Basie als groot voorbeeld.

Toegangskaarten kunnen besteld worden via de website www.ALSZeeland.nl, maar zijn ook aan de zaal verkrijgbaar. Het concert begint om 20.00 uur, de zaal is open om 19.00 uur. Mensen met ALS hebben gratis toegang.

vier-het-leven

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s