mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Unieke samenwerking leidt tot Duurzaamheidsambitie 2030

Een reactie plaatsen

Symposium Duurzame Havens 2030

De Zeeuwse havens en de Zeeuwse industriële en logistieke bedrijven maken gezamenlijk een uitdagende keuze voor een duurzame ontwikkeling. Deze unieke ambitie wordt gepresenteerd tijdens het symposium Duurzame Havens 2030 op maandag 24 oktober in Theater de Mythe te Goes.

haven vlissingen

Duurzaamheidsambitie 2030

Veel van de Zeeuwse bedrijven hebben hun economische wortels in de havens. Voor hun gezamenlijke belangen werken zij samen in PORTIZ: Port & Industry Zeeland. Een haven die zich duurzaam ontwikkelt is voor hun continuïteit en concurrentiekracht van levensbelang. Daarom maken PORTIZ, Zeeland Seaports en de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) nu de keuze voor de ‘Duurzaamheidsambitie 2030’. Deze ambitie richt zich op een duurzame ontwikkeling in de brede zin: economisch, ecologisch en sociaal. De ambitie is een grote stap vooruit op het gebied van duurzaamheid en bevat voor de komende jaren een aantal spannende uitdagingen.

De samenwerking tussen deze verschillende partijen is zeker opmerkelijk. Maar écht uniek is dat de partijen deze ambitie uitwerken in specifiek beschreven prestaties én dat zij de komende jaren gezamenlijk de voortgang zullen aansturen en erover zullen rapporteren. Tijdens het symposium zetten zij hun handtekening onder alle duurzaamheidsafspraken die ze hebben gemaakt. Deze betreffen o.a. prestaties voor werkgelegenheid, infrastructuur, broeikasgassen, luchtkwaliteit, circulaire economie en natuur. De uitwerking is vastgelegd in een convenant dat wordt aangeboden aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, mevrouw Sharon Dijksma. Het convenant heeft de volle steun van de Provincie Zeeland.

Voor discussie en verdieping zijn mevrouw Jacqueline Cramer (wetenschapper, voormalig hoogleraar duurzaamheid en voormalig minister VROM) en de heer Daan Schalck (wetenschapper en CEO Havenbedrijf van Gent) aanwezig. Journalist en presentator Ferry Mingelen begeleidt het symposium als dagvoorzitter.

Wanneer:    Maandag 24 oktober 2016
Tijd:             14.00 – 18.30 uur
Locatie:       Theater de Mythe, Bleekveld 1, Goes

ZMF

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s