mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Middelburg decor grote rampenoefening reddingsbrigades

Een reactie plaatsen

Het gebied rondom de Middelburgse haven is zaterdag (15 oktober) het decor van een grootschalige rampenoefening van verschillende Zeeuwse reddingsbrigades.
oefening
Vanaf 10.00 uur worden verschillende incidenten nagebootst waarbij ook diverse ‘slachtoffers’ te zien zullen zijn. ’s Ochtends staan kleinschalige incidenten op het programma. ’s Middags start rond 13.30 uur een grote eindoefening. Hierbij zullen de deelnemende redders goed moeten samenwerken. Er zal zeker ook een beroep worden gedaan op het improvisatievermogen van de hulpverleners.

De oefening wordt is de eerste grote oefening die wordt georganiseerd door de Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR) Zeeland, het samenwerkingsverband van de Zeeuwse brigades. De oefening zelf is opgezet door de Middelburgse Van Dixhoornbrigade. Aan de oefening van zaterdag doen de brigades van Domburg, Goes, Middelburg, Oostburg, Terneuzen en Zierikzee mee. In totaal zullen zeven reddingsboten het water op gaan.

Publiek is welkom maar wordt wel verzocht rekening gepaste afstand te bewaren zodat de oefeningen ongehinderd kunnen plaatsvinden.

ACHTERGRONDINFORMATIE VAN DIXHOORNBRIGADE
De Middelburgse Van Dixhoornbrigade is sinds de oprichting in 1972 uitgegroeid tot een veelzijdige reddingsbrigade. Dat het belangrijk is om te kunnen zwemmen, zal voor iedereen duidelijk zijn. Natuurlijk kan je ook onverwacht in het water in problemen komen. Een geoefende zwemmer is dan in het voordeel. Als de omstandigheden tegen zitten hoop je dat er getrainde redders zijn om je te helpen.

Bij de Van Dixhoornbrigade leren kinderen spelenderwijs technieken aan voor zowel zelfredding als (veilig) redden van anderen. Oudere jeugd en volwassenen leren handelend optreden bij waterongevallen. Gediplomeerde redders kunnen daarna ook deelnemen aan vaaropleidingen, bewakingen en rampenoefeningen. Maar het begint met zwemmen. Je kan lid worden als je minimaal diploma B hebt gehaald.

De Van Dixhoornbrigade is meer dan alleen maar zwemmen. Zo is er veel aandacht voor spel en ontbreken tijdens het zwemuur op de zaterdagochtend het Sinterklaasfeest en de ouderzwemochtend niet op de evenementenkalender. Daarnaast gaan we ieder jaar kijken op de reddingspost in Dishoek. Hoogtepunt van die dag is een echte tocht op zee met de reddingsboot. Ons eigen clubhuis gebruiken we jaarlijks voor een grote Playbackshow, voor het vertonen van films en als vertrekpunt voor de vossenjacht. Ook is er voor ouders van jeugdleden de mogelijkheid om tijdens het lesuur op zaterdagmorgen te zwemmen in een daarvoor gereserveerde baan. Dit uiteraard onder leiding van een instructeur.

De trainingen vinden plaats in het Stadsgewestelijke Vrijburgbad. Trainingsuren en veel meer informatie zijn te vinden op http://www.vandixhoornbrigade.nl

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s