mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Bibliotheek Oosterschelde viert Kinderboekenweek ‘Voor altijd jong’

Een reactie plaatsen

Opa’s en oma’s staan centraal in Bibliotheek Oosterschelde

Opa’s en oma’s staan van 5 tot en met 16 oktober centraal tijdens de 62e Kinderboekenweek. Bibliotheek Oosterschelde organiseert in deze periode activiteiten die (voor)lezen, (groot)ouders, kleinkinderen, én mooie kinderboeken samenbrengen. Voor iedereen die van verhalen houdt, zowel leden als niet-leden van de Bibliotheek.

kinderboekenweek-2016

Activiteiten

Zo is er op 7 oktober een voorleesochtend voor (groot)ouders en kinderen. Gerdien Janse, auteur van het boek Ye & Bo op bezoek bij Opa Stok, leest een kort verhaal voor over een bijzondere opa. De ochtend begint om 9.30 uur en duurt tot 10.30 uur. Iedereen is welkom in de Bibliotheek van Zierikzee. Deze ochtend zal ook op andere dagen in de Bibliotheek van Kapelle, Heinkenszand, Sint-Annaland, Goes, Kruiningen plaats vinden.

Kinderboekenschrijver Paul van Loon brengt op 7 oktober samen met zijn andere snuiters een muzikale reis door zijn kinderboekenwereld. Paul leest voor en vertelt over zijn boeken, over schrijven en deuren waarachter geheime werelden liggen.

Meer informatie is te vinden op de website www.bibliotheekoosterschelde.nl/agenda.

 

Leesplezier

Kinderen kunnen niet vroeg genoeg met taal in aanraking komen. Zo leren zij meer woorden kennen en krijgen ze meer plezier in verhalen en lezen. Vergeleken met kinderen die niet worden voorgelezen, leren zij aantoonbaar sneller lezen. Van deze vaardigheid hebben zij hun hele schooltijd profijt, ook bij andere vakken dan taal.

Plezier in lezen krijg je vooral in een fijne omgeving en met iemand die je helpt. De Kinderboekenweek is dan ook een prachtig moment om dit in praktijk te brengen. (Groot)ouders die elke dag een half uurtje voorlezen, geven kinderen iets onbetaalbaars mee. En de (voor)leesboeken zijn het hele jaar gratis te leen bij de Bibliotheek. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis.

 

Meer in de Bibliotheek

De Bibliotheek Oosterschelde biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften, cursussen en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.  Meer informatie is te vinden op de website www.bibliotheekoosterschelde.nl.

bib oosterschelde

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s