mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Van Mysteryland tot EYE; partners van #Kunstbende investeren meer dan ooit in jong creatief talent

Een reactie plaatsen

Meer dan ooit investeren de partners van Kunstbende in de talentontwikkeling van jongeren. Samen met hen gaat Kunstbende nog meer talent ontdekken, coachen, verbinden met de professionele scene  en exposeren. Het aantal selectie- en voorrondes breidt zich in 2017 uit naar vijftig. Tussen de voorrondes en de finale zit een nieuw onderdeel: masterclasses.

Van workshop naar mainstage
Sinds
3 oktober bestiert Kunstbende weer het hele land om jong creatief talent op te sporen. Geen talent is veilig, want Kunstbende is er in maar liefst acht categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Eenmaal aangemeld volgt het talent een avontuurlijk traject: via uitdagende workshops en de voorronde naar hopelijk de masterclass en de finale. De hoofdprijs is een felbegeerde plek op de mainstages Holland Dance Festival, Mysteryland, Stedelijk Museum Amsterdam, OFF SCHEDULE van Mercedes-Benz Amsterdam FashionWeek, International Film Festival Rotterdam, Indian Summer Festival, Wintertuinfestival of Oerol.

Kunstbende Backstage
Duizenden jongeren maken zich in hun slaapkamer of oefenruimte klaar voor de wedstrijd. Elk talent kent de spanning en het plezier voordat je het podium opstapt. In de campagne van 2017 staat dit gevoel centraal: van het stuiteren in je make-up stoel tot het stiekeme gluren naar het publiek in de coulissen. Vijf creatieve jongeren zijn de gezichten van deze campagne: acteur Martijn Lakemeier, actrice Roos Wiltink, danser en winnaar Dans Kunstbende 2016 Jeffrey ‘Creepashu’ Loewenicht, fotografe Annegien Schilling (bekend van Instagram-account fetching_tigerss) en DJ Lim Xue Jing.

De eerste acht voorrondedata zijn nu bekend

Iedereen van 13 t/m 18 jaar kan zich via kunstbende.nl inschrijven voor een van de voorrondes in heel Nederland. De voorrondes vinden plaats van maart t/m mei 2017, de finale is in juli 2017.
12/03   Friesland: Cultuur Kwartier Sneek
19/03   Limburg: Schouwburg De Domijnen (Sittard)
25/03   Overijssel: Hedon (Zwolle)
26/03   Utrecht: Stadsschouwburg Utrecht
26/03   Groningen: Simplon (Groningen)
09/04   Zeeland: Scheldetheater Terneuzen
23/04   Gelderland: Doornroosje (Nijmegen)
14/05   Amsterdam: De Meervaart
De overige vijf voorrondedata worden in de loop van dit najaar vermeld op kunstbende.nl.  

 
Kunstbende
Kunstbende is een netwerkorganisatie die jong creatief talent ontdekt, ontwikkelt en etaleert. Kunstbende wordt ondersteund door ArtEZ hogeschool voor de kunsten (hoofdpartner), Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds – Van der Jagt Zwolsman Fonds en VSBfonds. Met inhoudelijk partners Mysteryland, The School of House, Holland Dance, Stedelijk Museum Amsterdam, FashionWeek Nederland, EYE Film, Friendly Fire, Wintertuin, Oerol en mediapartners CJP en 7DAYS werkt Kunstbende nauw samen. De Zeeuwse voorronde wordt georganiseerd door ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s